Vali Öztürk, Hilalkent Lisesi'ni ziyaret etti

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Hilalkent Lisesi'ni ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2012 14:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TÜBİTAK Bölge Yarışması'na 4 projeyle katılan ve iki birincilik, bir de ikincilik elde eden Hilalkent Lisesi'nin yöneticilerini, öğretmenlerini ve öğrencilerini tebrik eden Vali Öztürk ziyaret sebebinin de bu başarı olduğunu söyledi.

Vali Öztürk'ü okul girişinde Yakutiye Kaymakamı Yüksel Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kurt, Okul Müdürü Ayhan Yanık ve bir grup öğrenci karşıladı. Okul Müdürü Yanık, makamında Vali Öztürk'e okuldaki eğitim hakkında bilgiler verdi. Okullarında 591 öğrencinin eğitim gördüğünü söyleyen Yanık sınıflarda ortalama 25 öğrencinin ders gördüğünü dile getirdi. Yanık, 33 öğretmen kadrosuna sahip olduklarını ve bu alanda açıklarının bulunduğunu söyledi. Vali Öztürk, 3-8 Mayıs günleri arasında Ankara'da yapılacak TÜBİTAK Türkiye geneli proje yarışmasına katılacak proje sahiplerine başarılar diledi.

Proje üretimindeki başarılarından dolayı okul yönetimini kutlayan Öztürk, ?Devletimiz Hilalkent bölgesine çok güzel bir okul yapmış, siz de bunun hakkını vermişsiniz. Bu başarınızı sürdürün. Başarının yakalanmasında yönetimin çok büyük önemi var. Eğitim yöneticiliği meselesi çok önemli bir meseledir. İyi bir öğretmen olunabilir, ama iyi bir yönetici olmak ayrı bir konu. Öğretmenin eksiği varsa giderebiliyorsunuz, ama yöneticinin eksiğini gideremiyorsunuz. Çünkü bu yetenekle alakalı bir durum.? diye konuştu.

Daha sonra öğretmenler odasında öğretmenlerle görüşen Vali Öztürk okulun kalitesinin daha fazla arttırılması ve Hilalkent dışındaki çevre bölgelerden de öğrencilerin gelmesini teşvik etmek için gayret ve özveri göstermelerini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber