Komisyon Uludere olayıyla ilgili belge ve bilgileri savcılıktan isteyecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2012 17:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Irak sınırında meydana gelen ve 34 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili belge ve bilgilerin Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'ndan istenmesine karar verdi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, yaptığı açıklamada, komisyon üzerinde 'zaman baskısı' olduğunu belirtti. Üstün, şu anda zaman tayini yapamadıklarını ancak Irak sınırındaki olaya ilişkin raporu en geç Meclis tatile girene kadar bitireceklerini söyledi.

Konuyla ilgili daha önce Milli Savunma Bakanlığı'ndan belge istediklerini hatırlatan Üstün, "İstediğimiz belgelerin Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiği bilgisi iletilmişti. Şimdi komisyon daha önce MSB'den istediği belgelerin Diyarbakır Özel Yetkili Savcılığı'ndan istemeyi kararlaştırmıştır. Komisyonumuz, kararlılıkla çalışmalarını devam ettirmektedir. Gelen rapor, gerçekten bize ışık tutacak rapordur. Birçok konuyu inceleyen, yorumlayan detaylı rapordur. Komisyonumuz, ileri noktalara gitme kararlılığındadır." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber