Bakan Şahin: Kültürel güç askeri ve politik güç kadar önemli oldu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, kültürel gücün artık bir askeri, politik güç, diplomatik ve ekonomik güç kadar önemli olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2012 19:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fatma Şahin, bir dizi açılı ve incelemelerde bulunmak için geldiği Gaziantep'te, Gaziantep Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Kültür Sanat Adamlarıyla Toplantı' konulu bir sunuma katıldı.

Şahin, burada yaptığı konuşmada, toplumların artık değişimi yaşadığını ifade ederek, ?Artık değişim toplumundayız. Toplumun değişimini görmek ve bunu yönetmek en büyük görevimizdir. Ama değişmeyen bir şey var. Hatta değişim yaşandıkça çok daha güçlenen bir şey var, kültürel güç. Bugün askeri güç kadar, ekonomik güç kadar, politik güç kadar, diplomatik güç kadar önemli bir güç. Özellikle son 10 yılda Gaziantep bir sanayi ve yatırım şehrine paralel olarak bir kültür ve turizm şehri olma yolunda büyük bir hamle yaptı.? diye konuştu.

Bu hamlenin için dolduracak önemli sanat ve kültür adamlarının olması gerektiğini belirten Bakan Şahin, genç beyinlerle bunu zenginleştirebileceklerini kaydetti.

Kültürel değerlerin toplumların birer parçası olduğunu dile getiren Şahin, ?Şimdi siz Shakespeare deyince aklınıza İngiltere gelir. Tolstoy denilince Rusya aklınıza gelir. Mehmet Akif denilince Türkiye gelir. Biz Hz. Mevlana'nın, Yunus Emre'nin, Hacı Bektaşi Veli'nin, Karacaoğlan'ın Pir Sultan Abdal'ın kültürünü mirasını nasıl taşıyor ve bunu büyük bir zenginlik olduğunu görüyorsak, bunu uygulamak ve geleceğe taşımak bizim görevimizdir. Onun için gücümüz birleştirmemiz lazım. Biz bunu tek başımıza yapamayız. Güç birliği yapmamız lazım. Bu medeniyetin yarınlara taşınması için neler yapmamız gerektiğini buradan araştırmamız gerekiyor.? şeklinde konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise Gaziantep'in önceki hafta iki önemli tarihi mekânı ile dünya UNESCO Kültür Miras Listesi'ne girdiğini hatırlattı.

Başkan Güzelbey, ?Gaziantep bildiğiniz gibi Cuma günü iki önemli kültür eseri ile dünya UNESCO kültür miras listesine girdi. Bunlardan bir tanesi Yesemek, bir tanesi de Zeugma. Tabi ki bu hummalı bir çalışmanın ürünüydü. Başta bakanımız ve valimiz olmak üzere herkes bu konuya büyük bir destek verdi. Benim tek bir hayalim kalmıştı, o da dünya UNESCO Miras Kültür Listesi'ne girmekti. Çok şükür onu da Gaziantepliler adına başardım.? diye konuştu.

Toplantıya katılan sanat ve küttür adamları ise Gaziantep'in kültürel ve tarihi mekânlarını daha iyi korunması adına söz alarak, Gaziantep'in bu alanda daha iyi desteklenmesi isteğinde bulundular. Bu arada, kültür ve sanat toplantısı yapılırken, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, 70 yıllık tarihi bir konağın yandığını açıklaması toplantıya katılanlar tarafından üzüntü ile karşılandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber