'Eğitim Her Engeli Aşar' projesi Erzincan'a madalya getirdi

Erzincan Valiliği, ?Eğitim Her Engeli Aşar? projesi kapsamında yapmış olduğu çalışmalardan dolayı madalyaya layık görüldü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2012 12:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün himayesinde, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Beyazay Derneği'nin paydaş olarak yer aldığı "Eğitim Her Engeli Aşar" kampanyasının kapanışı sebebiyle bir toplantı düzenlendi. Toplantıya katılan Erzincan Valisi Selman Yenigün, Erzincan'a layık görülen madalyayı teslim aldı.

Düzenlenen tören ve proje hakkında bilgiler veren Vali Selman Yenigün; ?Bilindiği üzere Cumhurbaşkanımızın desteği ve eşi Hayrünnisa hanımefendinin himayelerinde 3 yıldır yürütülen ?Eğitim Her Engeli Aşar? projesinin son yıl değerlendirilmesi İstanbul Lütfü Kırdar Uluslararası Kültür Merkezinde Cumhurbaşkanımızın eşi Hayrünnisa hanımefendinin, Başbakanımızın eşi Emine Hanımefendi'nin, Bakanlarımızın, Beyazay Derneği Genel Başkanı'nın, Engelliler Federasyonu'nun ve engelli vatandaşlarımızın katıldığı şölen şeklinde geçen bir tören ile bu yıl 16 valili ?Eğitim Her Engeli Aşar? projesindeki üstün başarı, faaliyet ve çalışmalarından dolayı Cumhurbaşkanımızın eşi tarafından madalya ile ödüllendirilmiştir. Bu madalya son 3 yıl içerisindeki engellilerimize yönelik yapılan eğitim faaliyetlerinin, sosyal faaliyetlerin, gezi ve birliktelik faaliyetlerinin neticesi oluşan çok değerli sonuçlar sonrasında valiliğimizde böyle bir madalyaya takdir görülmüştür. Valiliğimiz bu noktada değerli katkıları bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza, sivil toplum örgütlerine ve özellikle de bu eğitimde başarıyı yakalama noktasında bizlere her konuda destek olan Erzincanlı vatandaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Bu madalya ilimiz adına alınmıştır.? dedi.

ERZİNCAN'A ÖZGÜ 'ENGELLİLER YAŞAMSAL DESTEK PROJESİ'

'Eğitim Her Engeli Aşar Projesi' haricinde sadece Erzincan'da yürütülecek başka bir projelerinin de olduğunu ve bu proje için çalışmaların başladığını söyleyen Vali Yenigün, ?Bu proje dışında Erzincan'a özgü yeni bir proje geliştirdiklerini açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber