Eğitim-Sen, AİHM'ye ihtiyati tedbir talebiyle başvuracak.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2005 12:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, sendikalarının kapatılmasına yönelik yargı kararına karşı bugün, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvuracaklarını bildirdi.

Dinçer, sendikanın Olağanüstü Genel Kurulu'nun da 25 Haziran'da toplanacağını açıkladı.

Alaaddin Dinçer, Mülkiyeliler Birliği'nde düzenlediği basın toplantısında, sendikanın kapatılmasına yönelik kararın ardından izleyecekleri yöntemleri açıkladı.

Toplantıya, Dinçer'in "soyağacımız" dediği, Türkiye Öğretmenler Sendikası (TÖS), Türkiye Öğretmenleri Birleştirme ve Dayanışma Derneği (TÖB-DER), Eğit-Der, Eğitim-İş ve Eğitim-Sen eski Genel Başkanları da katıldı.

Dinçer, bundan sonraki süreçte "hem çalıyı dolaşacaklarını hem de mücadeleye devam ederek ilke ve değerlerinden vazgeçmeyeceklerini" söyledi. KESK'in, gelecek salı günü Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Genel Kurulu'na katılarak, konuyu gündeme getireceğini ve Türkiye'nin "kara listeye alınmasını" talep edeceğini ifade eden Dinçer, Uluslararası Hür İşçi Sendikaları Konfederasyonu (ICFTU) ve Eğitim Enternasyonali'nin sorunun acilen çözülmesi talebiyle ILO'ya başvurduğunu kaydetti.

AİHM'ye, haklarında verilen kapatma kararına karşı, ihtiyati tedbir talebini içeren dilekçelerini bugün göndereceklerini ifade eden Dinçer, gelecek hafta Strasbourg'a giderek davaya ilişkin dosyayı sunacaklarını söyledi. Dinçer, taleplerinin gerekçesini; adil yargılama sürecinin işletilmemesi, düşünce ve ifade özgürlüğünün ihlal edilmesi ve örgütlenme özgürlüğünün engellemesine dayandıracaklarını bildirdi.

Dinçer, yarın ve 5 Haziran'da, 9 ilde "örgütlü toplum, demokratik Türkiye" mitingleri düzenleyeceklerini anımsatarak, yarın Ankara ve çevre illerdeki üyelerinin, Gar önünde toplanarak saat 14.00'te yürüyüşe geçeceklerini ve Sıhhiye Meydanı'nda miting yapacaklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber