Çocuk gelin oranı düştü

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, 18 yaş evliliklerde oranın yüzde 20'lerden yüzde 8'e düştüğünü belirtti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2012 19:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep'te Zeugma Rotary Kulübü tarafından düzenlenen ''Erken Yaşta Evlilik Sorunu'' konulu konferansta yaptığı konuşmada, evlilik kurumuna zarar vermeden bunu yürütebilmenin önemine değindi.

Bakan Şahin, evlilikle ilgili yaptıkları son araştırmada sevindirici sonuçlar aldıklarını belirterek, ''Görücü usulüyle evlilik yüzde 9'a düşmüş, önemli bir düşüş. Yüzde 20'lerden geldik. 18 yaş evliliklerde yüzde 20'lerden geldik, şu anda yüzde 8'lerdeyiz. İyiye doğru gidiyoruz. Hızlı bir şekilde sosyal analizler yapıp, doğru çözümlemeler yapmaya çalışıyoruz. 'Bu konuda asla böyle bir şey yok demiyoruz', neyse o. Bu bizim ülkemiz, bizim insanımız, bizim bölgemiz, ama sorunların içinden nasıl çıkacağız deyince irade beyanı gerekiyor. Sorunun varlığını kabul edip, gerekli tedbirleri alarak, işbirlikleri yapmak gerekiyor'' diye konuştu.

Şahin, artık 18 yaş altı evliliğin doğru olmadığını anlayan yüzde 9'un dışında yüzde 91'lik bir kesimin bulunduğunu vurguladı. Bu işlerin bilimsel dönüşümle olduğunu kaydeden Şahin, ''Akşamdan sabaha olmuyor. Büyük bir mücadele, mermer, su misali... Topyekun mücadele edeceğiz, 2023 vizyonunda 'Dünyanın en büyük 10'ncu ekonomisi olacağız' diyoruz. Sen kadını yok saydığın, hesaba almadığın, evlendirirken bile 'Sen ne düşünürsen düşün, benim dediğim olacak' şeklinde bir anlayışla olmaz, olamaz. Devam edemez. Kalkınmanın ana motoru yapacağız, okumak şart, diploma şart. Ama ondan sonra ne yapmak istiyorsa, olması gerekeni desteklemek zorundayız. İstihdamda kadın oranını yükseltmek zorundayız'' şeklinde konuştu.

Konuşmaların sonunda Bakan Şahin'e çeşitli hediyeler verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber