Atıksu arıtma tesisi ve içme suyu şebeke yenileme projesinin temeli atılıyor

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 64 milyon euroya mal olması planlanan 'Atıksu Arıtma Tesisi ve İçme Suyu Şebeke Yenileme Projesi'nin 'içme suyu şebeke sistemi yenileme' etabına 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde başlanacağını bildirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Nisan 2012 15:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediyesi, Erzurum'a kazandırılacak 64 milyon euroluk altyapı yatırımına ilk harcı koymak için çalışmalara hız verdi. Aziziye ilçesindeki Şeker Fabrikası mevkiinde kurulacak olan Atıksu Arıtma Tesisi'nin temelinin atılması için geri sayım başladı. AB destekli Atıksu arıtma tesislerinin temelinin Dünya Çevre Günü'nde atılması için ESKİ Genel Müdürlüğü ile müteahhit ve müşavir firmalarca ön çalışmayı başlatıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, ?Erzurum Atıksu Arıtma Tesisi ve İçme Suyu Şebeke Yenileme Projesi"nin, AB Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) desteğiyle hayata geçirileceğini anımsattı. Projenin mali büyüklüğünün 64 milyon euro tutarında olduğunu belirten Küçükler, ?Bizim hiçbir projemiz söylemde kalmadı, hepsini eyleme dönüştürüyoruz. Atıksu Arıtma Tesisi ve İçme Suyu Şebeke Yenileme Projemizi de, yoğun çalışmalar sonucunda temel atma aşamasına getirdik.? dedi.

Erzurum'a kazandırılacak arıtma tesisiyle büyükşehir belediyesinin bir ilke daha imza atmış olacağını vurgulayan Başkan Küçükler, "Bu projeyle Erzurum'daki kanalizasyon ve atık sularımız arıtıldıktan sonra doğaya bırakılacak. Bu yatırımın Erzurum için çok önemli bir başka kazanımı ise içme suyu şebekesinin yenilenmesi olacak. Şubat ayından beri çalışmalarını sürdürdüğümüz projemizi sonunda temel atma aşamasına getirdik. 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde yatırımımızın temelini atacak ve böylece Erzurum'un önemli bir altyapı ihtiyacını daha ortadan kaldırmış olacağız.? şeklinde konuştu.

YATIRIMIN BEDELİ 64 MİLYON EURO

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, "Atıksu arıtma tesisi ve içme suyu şebeke yenileme projesi'nin şehir için büyük bir kazanım olduğunu ifade etti. Küçükler, Erzurum'un içme suyu ile kanalizasyon şebekelerinin yenilenmesini kapsayan projenin, 64 milyon 313 bin euroluk yatırım bedeline sahip olduğuna vurgu yapan Başkan Küçükler, "Erzurum'u 150 milyon liralık bir yatırıma kavuşturuyoruz. Üstelik bu yatırımın bedelinin yüzde 85'ini Avrupa Birliği karşılıyor" diye konuştu. Projenin hayata geçirilmesi için hibe miktarının dışında üstlenilecek maliyetin yüzde 6'lık kısmının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, geriye kalan yüzde 9'luk diliminin ise Büyükşehir Belediyesi'nce karşılanacağı bilgisini veren Başkan Küçükler, söz konusu çalışma çerçevesinde Erzurum'da ayrıca 560 kilometre uzunluğunda şebeke yenileme çalışması yapılacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber