Tiyatrocular kızgın

Harbiye'deki Muhsin Ertuğrul Sahnesi önünde toplanan sanatçılar yarın sabaha kadar eylemlerini sürdüreceklerini açıkladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 29 Nisan 2012 21:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları Görev ve Çalışma Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikler ve repertuar belirleme yetkisinin genel sanat yönetmeninden alınması sanatçılar tarafından protesto edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni yönetmeliğini protesto eden onlarca tiyatro sanatçısı, Harbiye'deki Muhsin Ertuğrul Sahnesi önünde toplandı. Eyleme katılan tiyatrocu ve tiyatro sevenler, 'Korkuya karşı özgür tiyatro' pankartı açarak, 'Şehir tiyatroları yok edilemez' dövizi taşıdı. Sabaha kadar eylem yapacaklarını söyleyen tiyatro sanatçısı Orhan Alkaya, 'Güneş doğarken buradan ayrılacağız. Bugün batan güneşi yarın doğurmadan bu alandan ayrılmıyoruz.' şeklinde konuştu. Eyleme katılan Şehir Tiyatroları eski Sanat Yönetmeni Ayşenil Şamlıoğlu ise, 'Bu geniş alanda varoluşun ilk adımını attık. Bundan sonra da İstanbul'un bütün sokakları,alaları ve salonları yine biz sanatçılarındır.' şeklinde konuşurken, tiyatro sanatçısı Çolpan İlhan ve sanatçı Mehmet Ali Alabora'da kısa konuşma yaptı. Eylem devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber