Barajdaki kirlilik Bakan'ı şaşırttı

Bayraktar, Akkaya Barajı'ndaki kirlilik için, "Buranın vahametini insan yerinde görmeden anlayamıyor. Bundan daha acil iş olamaz" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2012 02:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Akkaya Barajı'nda incelemelerde bulundu.

Bakan Bayraktar, Niğde Belediyesi'nce Hıdırlık bölgesinde yaptırılan Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi'ndeki incelemelerinin ardından Akkaya Barajı'na gitti.

Barajdaki kirlilik nedeniyle çevreye yayılan kokudan rahatsız olan Bakan Bayraktar, ''Bu konuyu bana intikal ettirdiniz ama buranın vahametini, hassasiyetini insan yerinde görmeden anlayamıyor. Bundan başka daha acil bir iş olamaz. Veysel Eroğlu bakanım da konuyu biliyor. Biz de yerinde gördük, birlikte hareket edeceğiz'' dedi.

AK Parti Niğde milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi ile Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür de kokunun yaz aylarında daha fazla olduğunu, Niğde Üniversitesi merkez yerleşkesinin yanındaki barajdan yayılan koku nedeniyle öğrencilerin dersliklerin pencerelerini açamadığını ifade etti.

Bunun üzerine, Bakan Bayraktar, ''Burada böyle bir sorun varken sesinizi duyurmanız için Ankara'ya kadar yürümeniz gerekiyordu. Dosyayı aldım. Veysel Eroğlu bakanımla yarın görüşeceğim. Nasıl bir çalışma yapılması gerekiyorsa en kısa zamanda başlayacağız'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber