Öğretmenlere yönelik şiddeti kınamak için ilk derse girmediler

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2012 11:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da Eğitim Bir-Sen üyesi öğretmenler, eğitimcilere yönelik artan şiddeti kınamak için haftanın ilk dersine girmedi.

Son iki haftada 8 öğretmene yönelik uygulanan şiddeti kınamak için Bursa Anadolu Erkek Lisesi önünde toplanan Eğitim Bir-Sen üyesi öğretmenler yaşananları protesto etti. Burada açtıkları pankartlar ve yaşananları protesto eden EĞİTİM Bir sen üyesi öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere tüm yetkili ve vatandaşları duyarlı olmaya çağırdı. Burada bir basın açıklaması yapan Memur Sen Bursa İl Temsilcisi Eğitim Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, yaşananları kınamak için ilk derse girmediklerini belirterek, "Biz bu gün buraya alsa çocuklarımızdan, öğrencilerimizden şikayet etmek için toplanmadık. Buraya başta anne babalar olmak üzere, yetişkinlerin sorumlu, yetkililerin ise duyarlı davranmasını istemek için toplandık. Geriye bakıldığında son iki haftada 8 meslektaşımız darp edilip, yaralanıp şiddete maruz kaldı. Yani şiddet öğretmene kadar uzandı ise ?toplumun ayağının altındaki halı kaymak üzeredir.' demek için toplandık." şeklinde konuştu.

Televizyon yayınlarının da buna çanak tuttuğuna dikkat çeken Numan Şeker, "Televizyon dizilerinde öğretmen tiplemeleri ile mesleğin saygınlığını hedef alan maksatlı yayın ve yapımların davetiye çıkardığı tehlikelere işaret etmek için toplandık. Milli Eğitim Bakanı sustuğu için biz konuşmak üzere toplandık. Bu gün haftanın ilk günü bütün okullarda törenlerden sonra ilk derse girmiyoruz. Susması gereken yerde konuşmak ama, konuşması gereken yerde susanları uyarıyoruz. Öğretmenler olarak meslektaşlarımıza uygulanan şiddeti kınıyor ve Eğitim Bir Sen olarak bütün kamuoyunu duyarlı olmaya davet ediyoruz." şeklide sözlerini tamamladı. Açıklamanın ardından öğretmenler sessizce dağılarak ikinci derse girmek için okullarının yolunu tuttu.


Eğitim-Bir-Sen öğretmenlere uygulanan şiddeti kınadı

Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Eğitim-Bir-Sen üyesi öğretmenler, eğitimcilere yapılan saldırıları kınayarak ilk derse girmedi. Genel Başkan Yardımcısı Ali Yalçın, son iki haftada öğretmene yönelik saldırının 8'e ulaştığını hatırlatarak, saldırıya uğrayan bazı öğretmenlerin ölümden döndüğünü söyledi. Çocukları ve öğretmenleri şikayet etmek için toplanmadıklarının altını çizen Yalçın, yetişkinlerin sorumlu yetkililerin ise duyarlı olmasını istedi.

Eğitim-Bir-Sen'e bağlı yaklaşık 15 kişilik öğretmen grubu öğretmenlerin şiddete maruz kalması ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaşanan şiddet olaylarına müdahale etmemesini protesto etti. Eğitim-Bir-Sen üyesi öğretmenler Çankaya Halide Edip Adıvar İlköğretim Okulu bahçesinde bir basın açıklaması yaptı. Yaşanan şiddet olaylarını kınadıklarını dile getiren öğretmenler İstiklal Marşı'nın ardından ilk derslere girmeyeceklerini belirtti. Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, öğretmenlere uygulanan şiddeti protesto etmek için bir basın açıklaması yaptıklarını anlattı. Son iki hafta da 8 öğretmenin şiddete maruz kaldığını anlatan Yalçın, öğretmenlerden bazılarının ölümden döndüğünü belirtti.

Yalçın, yaşanan olayları altında eğitim sorunun olduğunu bildiklerini söyledi. Ancak eğitimin sadece öğretmenlerin sorunu olmadığına dikkat çeken Yalçın, çocuğun eğitiminde başta anne-babalar olmak üzere tüm yetişkinlerin payı olduğunun altını çizdi. Yalçın, ?Biz bugün buraya asla çocuklarımızdan, öğrencilerimizden şikayet etmek için toplanmadık. Buraya, başta anne babalar olmak üzere yetişkinlerin sorumlu, yetkililerin ise duyarlı davranmasını istemek için toplandık.? şeklinde konuştu.

Okul bahçesinde yapılan basın açıklamasının ardından öğretmenler sessizce dağılarak okullarına döndüler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber