Baba şiddeti aileyi yıktı, 10 aylık Yasin devletin himayesinde

Karşılaştığı baba şiddetiyle büyük yara alan 10 aylık Yasin bebeğe devlet sahip çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2012 11:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1 aydır Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nin beyin cerrahi servisinde tedavi gören küçük Yasin, tedavisinin ardından Samsun Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından Süleyman Yançatoral Çocuk Yuvası'na yerleştirildi. Gayrimeşru ilişki sonucu hapis cezasından kurtulmak için akli dengesi bozuk Zeliha Bostancı (34) ile evlenen Yılmaz Bostancı (32), Sinop Gerze Kapalı Cezaevi'nde bulunurken, anne Zeliha Bostancı ise tedavi için Havza Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne gönderildi.

Sinop'un Gerze ilçesine yaşanan üzücü olay, ailenin parçalanmasıyla sonuçlandı. Trajik olay, geçen yıl akli dengesi bozuk amcasının kızı Zeliha Bostancı ile zoraki ilişki yaşamasıyla başladı. Hastalanması üzerine Gerze Devlet Hastanesi'ne götürülen Bostancı'nın hamile olduğunun anlaşılması üzerine ağabey Nevzat Bostancı, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Hapis cezasından kurtulmak isteyen Yılmaz Bostancı, mağdur kızla evlenmek zorunda kaldı. Bostancı ailesi gelinlerini kabul etmeyince ortada kalan çifte anneanne ile dayı sahip çıktı. Bu arada Yasin dünyaya geldi.

10 ay boyunca aileye evinde bakan çiftçi dayı Nevzat Bostancı'nın kendi borcunu ödemek için ineğini satması ile işler bozulmuş, Yılmaz Bostancı işsiz kalmıştı. Hıncını 10aylık Yasin'den çıkaran Bostancı, annenin iddiasına göre çocuğu yumruklayıp baş aşağı yere atmış, bayılan çocuğu komşuları hastaneye kaldırmıştı.

Hastane raporunun ardından baba Bostancı, mahkeme tarafından tutuklanmış, Yasin ise Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün devreye girmesi ile Süleyman Yançatoral Çocuk Yuvası'na yerleştirilmişti. Anne Zeliha Bostancı'nın tedavisi ise Havza Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde sürüyor.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Adnan İpekdal, bebeğin durumunun iyi olduğunu belirterek, en iyi şartlarda bakımının yapıldığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber