SAYMER, köylerde sağlık taraması yaptı, 400 kişi muayeneden geçti

Sağlıklı Yaşamı Destekleme Derneği (SAYMER)'in geleneksel hale getirdiği sağlık taramalarının bu seferki durağı Vezirköprü'nün Kızılkese ve Devalan köyleri oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2012 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAYMER Yönetim Kurulu Başkanı ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Mehmet Nimet İğci dernek olarak artık geleneksel hale getirdikleri sağlık taramalarında bu seferki duraklarının Vezirköprü olduğunu söyledi. "Vezirköprü'de sağlık taraması yapacağımız köyleri belirlerken, şehre uzaklığına ve sağlık hizmetlerine ihtiyaç durumunu düşündük." diyen İğci, öncelikle yakın zamanda büyük bir yangın felaketi geçiren Kızılkese köylülerinin yanında olmak istediklerini söyledi. Samsun'da görev yapan, kendi alanında uzman, farklı branşlardan on uzman ve iki aile hekiminden oluşan bir kadro ile muayene yaptıklarını belirten İğci, "Sağ olsunlar Vezirköprü'de görev yapan doktor arkadaşlar da bizlere katılınca geniş bir kadro ile taramayı gerçekleştirme ve hastalarımızı muayene imkanımız oldu. Devalan ve Kızılkese köyünde yaklaşık 400 kişilik bir tarama ve muayene yaptık. Tetkiklerde bulunup tedavisi gerekenleri ilgili merkezlere yönlendirdik. SAYMER olarak bu tarz etkinliklerin içinde hep yer alacağız.? dedi.

Köylerinde ilk defa bu kadar doktoru bir arada gördüklerini söyleyen köylüler de "Köyümüz ilçeye 60 kilometre uzaklıkta. Ulaşım sıkıntımız da var. Hastalığımız iyice ağırlaşana kadar tedaviye gidemiyorduk. Sağ olsunlar gelip burada bizleri kontrol etmeleri çok güzel oldu. Keşke her zaman derdimizi anlatacağımız bu kadar doktoru bir arada bulabilsek." diyerek durumdan duydukları memnuniyeti ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber