Batman Belediyesi bu yıl 300 sokak hayvanını aşıladı

Batman Belediyesi, ekolojik dengeyi gözetme ve her canlının yaşam hakkını koruma kapsamında sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarına devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2012 15:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Batman Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü, üçüncü yılına giren sokak hayvanlarını aşılama ve kısırlaştırma kampanyası kapsamında bu yıl 300 sokak hayvanını aşıladı ve kısırlaştırdı.

Belediye Başkan Yardımcısı Hamza Ayiş, Veterinerlik İşleri Müdürlüğü'nde aşılama çalışmalarını takip ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Veterinerlik İşleri Müdürü Azat Çiftçi, son üç yılda gerçekleştirilen çalışmaları anlattı. Çiftçi, sadece bu yıl 300 sokak hayvanının kısırlaştırılarak aşılarının yapıldığını söyledi.

Sokak hayvanlarının korunmaya ihtiyacı olduğunu, belediye olarak bu konuda ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini kaydeden Çiftçi, ?Sokak hayvanları buraya getiriliyor, tamamıyla sağlıklı koşullarda kısırlaştırılıyor. Ondan sonra kuduz ve uyuz aşısına tabi tutuyoruz. İşaretleyip kayıt altına alıyoruz. Böylelikle hem vatandaşlarımız için risksiz bir ortam, hem de hayvanların daha sağlıklı koşullarda yaşamalarını sağlıyoruz. Halkımızdan ricamız ve beklentimiz, bundan böyle işaretli gördükleri, kulağında küpe gördükleri hayvanlardan ürkmemeleri ve artık onların da bir yaşam hakkının olduğunu idrak edebilmeleri ve onların aşılı ve sağlıklı olduklarına kanaat getirmeleri. Dileyen hayvan sahipleri hayvanlarını buraya getirip bu çalışmamızdan faydalanabilir.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber