Prof. Dr. Erhan: Ortadoğu, Türk tarihi içinde hiç bu kadar önemli olmamıştı

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağrı Erhan, Ortadoğu'nun Türk siyasi tarihi içinde hiç bu kadar önemli bir konuma gelmediğini belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2012 20:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erhan, dünya petrol rezervinin yüzde 65'ini barındıran Ortadoğu'nun ABD ile Rusya ve Çin arasındaki küresel rekabetten etkilendiğini söyledi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Sivil Toplum ve Sosyal Projeler Topluluğu, Avrasya Stratejik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇAVSAM) ve Avrupa Birliği Çalışmaları Merkezi (ÇANKAM) işbirliği ile 'Türk Dış Politikasında Ortadoğu' konulu konferans düzenlendi.

100. Yıl Kültür Merkezinde gerçekleşen konferansa konuşmacı olarak katılan Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağrı Erhan, Ortadoğu'nun Türk siyasi tarihi içinde hiç bu kadar önemli bir konuma gelmediğini belirtti. Batı eksenli bir politika izleyen Türkiye'nin Avrupa Birliği ve ABD ile daha sıkı işbirliği içinde olduğunu ifade eden Erhan, son üç yıldır Türk dış politikasında Ortadoğu'ya yönelik yeni politikalar geliştirildiğini söyledi.

Arap Baharı'nı ve Ortadoğu'da yaşanan gelişmeleri değerlendiren Çağrı Erhan, tüm ülkeler için Arap Baharı ya da devrimi gibi genel ifadelerin kullanılmasının doğru olmadığını kaydetti. Dünya petrol rezervinin yüzde 65'ini barındıran Ortadoğu'nun ABD ile Rusya ve Çin arasındaki küresel rekabetten etkilendiğini söyledi. Erhan, Ortadoğu'daki gelişmelerin küresel rekabeti, ulusal düzeydeki yapıyı ve uluslararası örgütlerin etkinliğini hesap etmeden anlamanın mümkün olmadığını dile getirdi.

Konferansı Karatekin Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sabit Erşahin, öğretim üyeleri, öğrenciler dinledi. Soru-cevap bölümünün ardından Rektör Vekili Erşahin, Prof. Dr. Çağrı Erhan'a tuz lambası hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber