Binlerce metreküp gaz havaya yayıldı

İzmir'in Bornova ilçesinde bir sokakta yapılan yol yapım çalışmaları sırasında kepçenin Botaş'a ait doğalgaz borusunu delmesi sonucunda binlerce metreküp gaz havaya yayıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2012 23:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Olay, öğle saatlerinde İzmir'in Bornova ilçesi Işıkkent semti Ayakkabıcılar sitesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yol yapım çalışması için çalışma yapan kepçe, yerin altındaki Botaş'a ait doğalgaz borusunda yanlışlıkla delik açtı. Yüksek miktarda gazın borudan dışarı çıkması ile tedirginlik yaşayan vatandaşlar, hemen çevredeki dükkanları boşaltı. Bir süre sonra olay yerine gelen Botaş yetkilileri havada basınç ve gaz ölçümleri yaptı. Akşam saatlerine kadar gazın tamamen boşalmasını bekleyen yetkililer, gaz çıkışı sırasında hiçbir tamiratın yapılamayacağını belirtti. Binlerce metreküp gazın havaya yayılmasından ötürü sık sık doğalgaz ölçümleri gerçekleştiren yetkililer, rüzgarın hızını da dikkate alarak gerekli önlemleri aldıklarını dile getirdiler.

Binlerce metreküp gazın faturasının doğalgaz kullananlardan çıkarılacağını iddia eden vatandaşlar, "Burada binlerce metreküp gaz havaya yayılmakta. Yetkililer hiçbir önlem almamakta. Dükkanlarımız, canlarımız tehlike altında. Gece kimsesiz vatandaşlar o sokaktan geçiyor. Biri sigara içse geçerken, Işıkkent diye bir yer kalmaz. Şu an burası çok riskli bir durumda. Öğle saatlerinde başlayan gaz kaçağı akşama kadar salınacakmış. Hava soğuduğunda o gaz yere çöktüğünde neler olacak" diyerek yetkililerden bir

an önce önlemleri almaları gerektiğini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber