Maç için ücretsiz kaldırılan otobüs ve trenler, Yunus Emre programına paralı

Uluslararası Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası etkinlikleri yarın başlıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2012 12:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

6 Mayıs'ta sona erecek törenler kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Yunusemre beldesindeki törenler için kaldırılacak tren seferlerinde bilet fiyatı 9 lira olara belirlendi. Geçen hafta İzmir'de yapılan Eskişehirspor-Bursaspor maçı için ücretsiz 150 otobüs ve 2 tren kaldırılmıştı.

Büyük Türk mutasavvıfı, hak aşığı ve Halk Şairi Yunus Emre, Eskişehir'in Mihallıçık ilçesi Yunusemre beldesindeki kabri başında düzenlenecek törenle anılacak. Eskişehir merkeze 90 kilometre uzaklıktaki Yunusemre beldesindeki törenlere katılımı artırmak ve gidiş dönüşleri sağlamak için Eskişehir-Yunusemre-Eskişehir arasında tren seferleri konuldu. 6 Mayıs Pazar günü sabah saat 08.45'de Eskişehir Garı'ndan kalkacak tren akşam da Yunusemre beldesinden saat 17.00'de geri dönüş için hareket edecek. Eskişehir Valiliği, Yunus Emre'yi anma törenleri için kaldırılacak trenin gidiş?dönüş ücretinin ise 9 lira olduğunu açıkladı.

Bu arada, Eskişehirspor'un?Bursaspor ile İzmir'de oynadığı Ziraat Türkiye Kupası maçına seyirci desteğini artırmak için 150 otobüs ve iki trenle ücretsiz seyirci taşıyan yetkililerin dünyaca ünlü Yunus Emre'yi anma törenleri için yapılan yapılacak tren seferlerinin ücretli olması dikkat çekti.

Geçtiğimiz Çarşamba günü Eskişehirspor ile Bursaspor arasında İzmir'de oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçına, kent genelindeki belediyeler, bazı sivil toplum kuruluşları ile işverenler tarafından 150 otobüs ile iki tren kaldırılmıştı. Böylelikle söz konusu otobüs ve trenlerle taraftarlar ücretsiz olarak İzmir'e götürülerek maçı izlemeleri sağlanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber