Kazada cesedin altından çıkardığı bebeğine hayat verdi

Adana'nın Saimbeyli ilçesinde sürücüsü kalp krizi geçiren minibüsün uçurumdan ırmağa düşmesi sonucu 5 kişinin öldüğü, 14 kişinin yaralandığı kazada babası tarafından bir cesedin altından çıkarılıp suni teneffüs yapılan 9 aylık Kerem Bebek hayata döndü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2012 12:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

29 Nisan Pazar günü 5 kişinin öldüğü kazada yaralanan 14 kişiden tedavileri tamamlanan yaralılar taburcu edilmeye başlandı. 4 kişinin taburcu edildiği Kozan Devlet Hastanesi'nde bugün de Cumali Gedikoğlu, eşi Ayşe Gedikoğlu 6 yaşındaki oğlu İbrahim ve 9 aylık Kerem'in tedavileri tamamlandı. Kaza sonrasında 9 aylık bebeğinin öldüğünü zannederek diğer yaralıların yardımına koşan Cumali Gedikoğlu, evladını bir cesedin altından çıkarıp yeniden hayata dönmesini sağladığı o anları anlatırken gözyaşlarını

tutamadı. Kaza sırasında uçurumdan aşağı düşen minibüsün kapısı otomatik olduğu için kendiliğinden açıldığını ve dışarı savrulduklarını anlatan Gedikoğlu, "Çocuğum Kerem'in ilk önce öldüğünü zannetmiştim. 'Ölmüş' dedim kendi kendime, bari diğer yaralıları kurtarayım diyerek yaralıları suyun içinden çıkardım. Bu arada Emine Gökbük'ün cansız yattığını fark ettim. Önce kontrol ettim, boynu morarmıştı. Daha sonra Emine Gökbük'ün altında bir kişinin daha olduğunu fark ettim. Baktım ki benim bebeğim Kerem, o da

ölmüş zannettim, baktım cansızdı. Sonra elimi kalbine götürdüm kalbi atıyordu. Ters çevirdim, suni teneffüs yaptım, ağzından su geldi. Suyu boşaltınca ağlamaya başladı. Allah'a şükürler olsun bebeğimi kurtardım. Kazayı görüp de gelenlere bebeğimi verdim, hastaneye getirmişler" dedi.

Diğer çocuğu İbrahim'den ise haberi olmadığını belirten Gedökoğlu, "Kayıp olduğunu zannediyordum, onu da hastaneye getirmişler. Kozan Devlet Hastanesi'nde olduğunu buraya gelince öğrendim. Bana önce demediler, oğlum buraya gelince yoğun bakıma almışlar. Allah'a çok şükür o da yaşıyor. Eşimin durumu iyi değildi, bazı kişiler ilk gün öldü dediler. Ben Allah'tan ümidimi kesmedim. Eşim Ayşe de yoğun bakımda kaldı. Onun da yüzünde yaralar var. Kolu kırık ama kendisine geldi" diye konuştu.

Hastane Başhekimi Opr. Dr. Sefa Yapıcı ise, Kerem Bebek ile bizzat kendisinin ilgilendiğini vurgulayarak, "Hastanemize geldiğinde durumu iyi değildi. Bir süre yoğun bakımda kaldı, nefes almakta zorlanıyordu ama durumu şu an gayet iyi ve bugün de taburcu ediyoruz" dedi.

Kaza günü Kozan Devlet Hastanesi'ne getirilen ve durumu ağır olan minibüs şoförü Musa Kallıkçı'nın ise kaldırıldığı Adana'daki hastanede yoğun bakımda olduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber