Uyuşturucu kaçakçılığı şirketine polis baskını

6 kişilik bir şebeke 130 kilo eroinle birlikte yakalandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2012 13:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da uluslararası uyuşturucu madde kaçakçılığı için ithalat şirketi kurup yurtdışına eroin sevk etmek isteyen 6 kişilik bir şebeke 130 kilo eroinle birlikte yakalandı. 'İthalat' adı altında akü içerisine zula ettikleri uyuşturucuyu yurtdışına göndermek isteyen şebeke elemanlarının yakalanma anı polis kamerası tarafından da görüntülendi.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İran üzerinden yurda sokulan yüklü miktardaki uyuşturucunun Avrupa ülkelerine gönderilmek istendiğine dair istihbarat üzerine çalışma başlattı. Yaklaşık 2 ay süren tespitlerin ardından harekete geçen ekipler, Başakşehir'de mutfak malzemeleri üretimi yapılan bir işyerine operasyon düzenledi. İşyerinde yapılan aramalarda 45 adet araba aküsünde bulunan çinko kalıpların içerisine zulalanmış 130 kilo 150 gram eroin maddesi ele geçirdi. Bunun üzerine şebeke lideri H.G., N.Ş., A.A., M.Ö., Ö.Y. ve S.Y. yakalanarak göz altına alındı. Şüphelilerin üzerlerinde ve göstermiş oldukları yerlerde yapılan aramalarda suçtan temin edildiği değerlendirilen 22 bin 830 Avro ile bin 200 liraya el konuldu.

Yapılan incelemelerde şebeke lideri H.G.'nin Kapalıçarşı'da kuyumculuk yaptığı tespit edildi. Daha önce uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan poliste kaydı olan H.G.'nin 2 ay önce Başakşehir'de bir nakliyat şirketi kurduğu, anlaşma yaptığı bir akü firması ile Almanya, Hollanda ve Romanya'ya nakliyat yapmak için anlaşma yaptığı öğrenildi. Bir TIR dolusu araba aküsünün arasına karıştırarak Avrupa'ya nakledilmesi planlanan içlerinde eroin olan akülerin zulalarının da Bayrampaşa'da bir mağazada takı tasarımı yaptığı öğrenilen S.Y. tarafından yapıldığı bildirildi. Emniyette işlemleri tamamlanan 6 kişi çıkartıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber