Antalya'da 80 öğrenci sütten etkilendi, dağıtım durduruldu

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, ?Okul Sütü Programı'yla dağıtılan sütlerden 80 öğrencinin etkilendiğini açıkladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2012 16:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hastaneye kaldırılan öğrencilerden 13'üne serum bağlandığını ifade eden Vali Altıparmak, süt dağıtımının ise tahlil sonuçları gelinceye kadar durdurulduğunu belirtti.

Ahmet Altıparmak, Antalya Valiliği'nde düzenlenen Zeytinköy Projesi'yle ilgili sunum öncesinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Süt dağıtımının ilk gününde istenmeyen bir durum yaşandığını kaydeden Vali Altıparmak, doktorların verdiği bilgiye göre hastanelere kaldırılan öğrencilerde zehirlenme bulgusuna rastlanmadığını ifade etti. İkisi şehir merkezinde biri Manavgat'ta olmak üzere 3 okulda toplam 80 öğrencinin dağıtılan sütlerden etkilendiğini anlatan Vali Altıparmak, ?13 öğrenciye serum takıldı.? dedi.

Sıkıntının neden kaynaklandığını bilmediklerini kaydeden Altıparmak, Tarım Gıda ve Hayvancılık, Sağlık ve Milli Eğitim il müdürlükleri tarafından gerekli incelenin başlatıldığını ifade etti. Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin dağıtılan sütlerden numune aldıklarına değinen Altıparmak, ?Sütlerin üretimi dördüncü ayın 18 ile 27'si arasında. Miatları ise sekizinci ayın 27'sinde doluyor. Miat, tazelik konusunda sorun yok. Sorun nereden kaynaklanmış bilemiyoruz. Doktor arkadaşlar aç karına içmiş olabilirler diyor. Sorunsuz olarak tamamlamak isterdik. İnceleme sonuçları ulaşana kadar süt dağıtımını durdurduk. Resmi tahlil sonuçları geldiğinde dağıtıma başlayacağız.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber