Terörle mücadelede elimiz güçlenecek

Adalet Komisyonu'nda, Terörizmin Finansmanın Önlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı'nın tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2012 17:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tasarı üzerinde Hükümet adına söz alan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, terörle mücadelenin var olan boyutlarına yeni bir unsur olarak ''terörizmin finansmanı ile mücadele'' boyutunun eklendiğini kaydederek, terörizmin finansmanıyla mücadelenin, terörizmle mücadelenin vazgeçilmez bir unsurunu oluşturduğuna işaret etti.

Terörizmin finansmanı suçunu oluşturan eylemlerin kapsamının genişletildiğini dile getiren Ergin, böylece terörizmin finansmanı suçunun, uluslararası sözleşmelere uyumlu hale getirildiğini belirtti.

Tasarının, insan hakları, hukuk devleti ilkesi ve güvenlik arasında bir denge kurarak, terörle mücadelede Türkiye'nin elini güçlendirmeyi hedeflediğini ifade eden Ergin, ''Terörle mücadelede lokal olarak netice almamız mümkün değil. Küresel anlamda beraber mücadele etmemiz gereken bir illet bu'' dedi.

Tutuklu vekillerin durumu

Adalet Bakanı Ergin, CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek'in tutuklu milletvekillerinin durumuna ilişkin sorusunu yanıtlarken, Adalet Bakanlığı'nın kurumsal olarak muhatap noktada bulunmadığını belirtti. Ergin, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Meclis Başkanlığımızın yürüttüğü bu süreçte, partilerimizin getirdiği önerilerin, hukuken ne getirip ne götüreceği konusunda, ihtiyaç duyulan konularda bakanlığımızdan bilgi talep edilmektedir. Benim Meclis Başkanı ile yaptığım görüşmelerde ya da bakanlık bürokratlarının yaptığı çalışmalar, bu konuda bir takım bilgilerin sunulmasından ibarettir. Yetkili kurullarında görüp, değerlendirme yapacaktır. Yürütmenin temsilcisi olarak, bakan sıfatıyla bağlayıcı bir şey söylemem, sürece de konumuma da uygun düşmez.''

Tümü üzerindeki görüşmeleri tamamlanan tasarının maddeleri, yarın ele alınacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber