İstanbul'a 22 özürlü merkezi

Topbaş,'iki olan özürlü merkezi sayısını 22'ye çıkardık. Daha önce 20 bin civarında kayıtlı mensubu varken, bu rakam da 100 bini aştı' dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2012 18:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, iki olan özürlü merkezi sayısını 22'ye çıkardıklarını, bu merkezlerin daha önce 20 bin olan üye sayısının 100 bini aştığını söyledi.

Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM) tarafından özürlü bireylerin sosyal engellerle karşılaşmadan aktif ve bağımsız bireyler olarak sosyal yaşama katılabilmeleri amacıyla Avcılar Okyanus Koleji'nde düzenlenen ''Engelleri Birlikte Aşıyoruz'' seminerinin açılışında konuştu. Topbaş, insanın yaşam alanlarındaki kaliteyi yükseltme sorumluluğunu ağırlıklı olarak yerel yönetimlerin taşıdığını ifade etti.

Dezavantajlı ve özürlüler, sokağı ve çevreyi yeterince kullanamadıkları için, toplum tarafından varlıklarının yeterince bilinmediğini belirten Topbaş, ''Onlar da yaşam mücadelesi içindeler. Yerel yönetimler olarak bizler, yasaların verdiği bir takım yetkilerle ve hükümetimizin ortaya koyduğu yeni düzenlemelerle yeterince aktifiz. İstanbul'da göreve geldiğimizde iki olan özürlü merkezi sayısını 22'ye çıkardık. Daha önce 20 bin civarında kayıtlı mensubu varken, bu rakam da 100 bini aştı. Kentin her tarafında bu konuda çalışmalar yürütmekteyiz'' diye konuştu.

Merdiven çıkamamanın bile büyük zorluk olduğunu anlatan Topbaş, ''Bu nedenle KİPTAŞ'a, inşa ettiği konutların giriş katlarını dezavantajlı gruplara göre yapmasını önerdim. Bunu düşünmek zorundayız. Arzu ettiğimiz tabi ki herkes için yaşanabilir bir İstanbul ve ülkeyi ortaya koymak. Kentte yaşayan insanların mutluluğunu sağlamak bizim asli görevimiz'' diye konuştu.

Topbaş, Kayışdağı'ndaki Darülaceze'de yürüme engelli olanlar için yürümeyi öğreten bir merkez açtıklarını ifade etti.

Balık tutmak, bankaya gitmek isteyen engelliyi evinden araçla alıp, tekrar evine bırakmak gibi bir hizmet de verdiklerini belirten Topbaş, ''Bugüne kadar yaptığımız bu tip hizmet sayısı 310 bini bulmuş. Dünyaya bir model bu'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber