Fethiye'de 16 öğrenci sütten zehirlendiği iddiası ile hastaneye gitti

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bir ilköğretim okulunda dağıtılan sütlerden zehirlendiği iddiası ile 16 öğrenci hastaneye kaldırıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2012 18:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan uygulama ile Fethiye'deki ilköğretim okullarında süt dağıtımı yapıldı. Sabah saatlerinde yapılan süt dağıtımının ardından ilçedeki bir ilköğretim okulunda bulunan öğrenciler rahatsızlanınca öğretmenleri tarafından Fethiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Vali Recai Güreli İlköğretim Okulu 4'üncü sınıfta okuyan ve mide bulantısı yaşayan 16 çocuğa hastanedeki ilk müdahalelerinin ardından serum bağlandı.

Sağlık durumları iyi olan çocuklar süt içtikten sonra zehirlendiklerini iddia ederken yaşadıklarını anlattı. Sabah 10.40 sularında süt dağıtıldığını ve öğretmenleri kontrolünde sütlerini içtiklerini belirten öğrenciler, "Sütleri içtikten sonra bütün sınıftaki arkadaşların midesi bulandı. Öğretmenlerimiz bizi alıp hastaneye getirdi. Şimdi serum bağladılar. Daha iyiyiz. Diğer arkadaşlarımız hastaneye gelmekten korktukları için buraya gelmediler." diye konuştu.

Bu arada Fethiye Sağlık Grup Başkanı Banu Mumcu, hastanedeki öğrencileri ziyaret ederek sağlık durumları hakkında bilgi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber