'İzleme ve değerlendirme sürüyor'

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2012 22:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, Okul Sütü Projesi kapsamında dağıtılan sütlerden içen bazı öğrencilerin rahatsızlandığı iddiasıyla ilgili, "İzleme ve değerlendirme çalışmaları devam etmektedir" açıklamasını yaptı.

Sağlık Bakanlığı, Okul Sütü Projesi kapsamında dağıtılan sütlerin zehirlenmelere neden olduğu iddiasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.İçeriğinde bulunan besin öğeleri itibarıyla özellikle büyüme gelişme çağında olan çocukların sütü belirli düzeyde tüketmesi gerektiği belirtilen açıklamada, bugüne kadar yapılan çalışmalarda Türkiye'de süt tüketiminin yıllık kişi başına 24-26 litre olduğu kaydedildi. Bu durumun Avrupa Birliğinde 89 litre, Avustralya'da 107 ve ABD'de 83 litre olduğu ifade edilen açıklamada şunlar belirtildi:

"Bugün itibarıyla, Bakanlığımızın da desteklediği 'Okul Süt Programı' Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından okullarımızda başlatılmıştır. Okullarda süt dağıtımından sonra Adana, Antalya, Sakarya, Edirne, Sivas, Diyarbakır, Eskişehir, Konya, Kırıkkale ve Samsun illerimizde bazı sağlık problemlerinin görüldüğü raporlanmıştır. Vakalar hafif seyirli olup yatarak tedavi gerektiren bir durumla karşılaşılmamıştır. Söz konusu program çerçevesinde dağıtılacak olan sütler tüm okul çağı çocukları kapsayacağı için çeşitli şikayetlerin görülmesi ihtimal dahilindedir. Okul çağı çocuklarında inek sütüne alerji binde 5 oranında bildirilmektedir.

Süt şekerine karşı tahammülsüzlük ise daha çok 7-8. sınıflarda görülmekte olup bulantı, kusma ve ishal belirtileri gösteren bir durumdur. Süt alerjisi için ailelerden önceden bilgi alınmak sureti ile bu çocukların program dışı tutulmaları; süt içimini takiben 6 saat içinde oluşabilecek şikayetler için de sağlık kurumlarına yönlendirilmeleri hususu önceden belirlenmiştir. Bu kapsamda yukarıda adı geçen illerde Halk Sağlığı Müdürlüklerimiz tarafından gerekli müdahaleler derhal yapılmış olup, izleme ve değerlendirme çalışmaları devam etmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber