İslam alimleri 'Peygamber Yolu'nda buluşuyor

İslam coğrafyasında yaşanan problemlere çözüm alternatifleri üretmek isteyen İslam alimleri, Gaziantep'te düzenlenecek sempozyumda bir araya gelecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Mayıs 2012 13:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İslam dünyasının önde gelen ilim ve fikir adamları, 5-6 Mayıs tarihlerinde Gaziantep'te yapılması planlanan sempozyumda bir araya gelecek. Uluslararası düzeyde gerçekleşecek sempozyuma çok sayıda yerli ve yabancı akademisyen, yazar, fikir adamı gazeteci katılması bekleniyor. ?Sosyal Sorunlara Peygamber Yolunda Çözümler' başlıklı sempozyumun altı ayrı oturumda gerçekleştirileceği öğrenildi. Sempozyum boyunca yerli ve yabancı alimler, hazırladıkları tebliğleri katılımcılarla paylaşacak. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in de sempozyuma katılması bekleniyor.

Sempozyum hakkında bilgi vermek amacıyla Güneşli'de basın toplantısı düzenleyen Yeni Ümit Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ergün Çapan, program hakkında detaylı bilgi verdi. Sempozyumun ele aldığı konuların her zaman geçerli olan konular olduğunu belirten Çapan, ?Peygamber efendimizin yaşadığı döneme baktığımızda her yerden gelen insanlar var. Farklı kültürden gelen insanlar var. İslam'ın temeli evrensellik üzerinedir. Bugünkü yaşanan problemler Peygamber yolunun mesajının tam doğru anlaşılamamasından kaynaklanıyor. Dinlerin özünde ruhunda kardeşlik var. Günümüzdeki en büyük problemlerden bir tanesi temsil problemi. İslamiyet doğru yaşansa seviyeli temsil edilse bu problemlerin çoğu kendiliğinden kalkar.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber