Kayseri'de anaokulu yapımına 4.5 milyon liralık kaynak ayrıldı

Kayseri İl Özel İdaresi, ilköğretim ve orta öğretimin yanı sıra okul öncesi eğitimin geliştirilmesi amacıyla 4,5 milyon TL'lik bir kaynağı anaokullarının yapımına ayırdı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Mayıs 2012 13:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Atsız, yaptığı açıklamada, her fırsatta vurguladıkları eğitim yatırımlarını hız kesmeden sürdürdüklerini ve okul öncesi eğitimin sadece merkezde değil her alanda sağlanabilmesi amacıyla anaokulu yapımına bu yıl daha çok ağırlık verdiklerini kaydetti. İl Özel İdaresi olarak eğitim yatırımlarının bu yıl 20 milyon liraya ulaşmasını beklediklerini belirten Atsız, okul öncesi eğitime ayrılan tutarında 4,5 milyon TL'nin üzerinde olduğunun altını çizdi.

Bu durumun anaokullarının yapımı için son derece güzel bir gelişme olduğunu ifade eden Atsız, şu bilgileri verdi: ?Şu ana kadar Saim Çelik Çok Programlı Lisesi, Şaban Fazlıoğlu Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Ahmet Soykan İlköğretim Okulu, Mustafa Şimşek İlköğretim Okulu, Sabit Ahmetoğlu İlköğretim Okulu bahçelerine anaokulu yapılması işi ihale edildi. Bu okullarımızda çalışmalar devam etmektedir. Bugün itibariyle Develi ilçemizdeki Yenimahalle Elbiz mevkiine anaokulu yapım işi ihalesi yapıldı. Önümüzdeki günlerde de Kocasinan, Melikgazi, Bünyan, Sarıoğlan ve İncesu bölgelerimize 9 ayrı anaokulunun yapım işi ihale edilecektir. Yavrularımızın daha kaliteli şartlarda eğitim alabilmesi için başlatılan çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum.''

Öte yandan, İl Özel İdaresi Teknik Hizmetler Birimi'nde gerçekleşen Develi ilçesine anaokulu yapım ihalesine 7 firma katılarak 368 bin 950 TL ile 468 bin 200 TL arasında teklifler verdi. Yaklaşık maliyeti 616 bin 846 TL olan ihalenin sonucu komisyonun yapacağı değerlendirmenin ardından kesinlik kazanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber