Kumayı kabul etmeyen kadın ile babasının öldürülmesi

Konya'da üzerine kuma getirdiği eşinin babaevine gitmesine sinirlenerek eşi ile kayınbabasını öldürdüğü öne sürülen sanığa, eşini öldürmekten müebbet, kayınpederini öldürmekten ise 25 yıl hapis verildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Mayıs 2012 15:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına, tutuklu sanık Ramazan Koçyiğit (37) ve taraf avukatları katıldı.

Taraf avukatlarının esas hakkındaki savunmalarının ardından sanık Koçyiğit, olay günü eve çağrıldığını, kendisinin de çocuğunu almak için olay yerine gittiğini söyledi. Kayınpederinin elinde bıçak olduğunu, kendini korumak için silahını çıkardığını öne süren sanık Koçyiğit, "Korkutmak için evdeki buzdolabına doğru ateş ettim. Kayınvalidem elimden tutunca yanlışlıkla silah ateş aldı. Kimseyi öldürme gibi bir kastım yoktu" dedi.

Mahkeme heyeti Koçyiğit'e, "karısını tasarlayarak öldürmekten" müebbet, kayınpederini "kasten öldürmekten" ise 25 yıl hapis verdi. Sanığa ayrıca,

"ruhsatsız silah bulundurmak" suçundan da 10 ay hapis ve 500 lira para cezası verildi.

Ramazan Koçyiğit'in merkez Selçuklu ilçesi Kaşgarlı Mahmut Mahallesi'nde 23 Temmuz'da Eşi Dilek Koçyiğit (37) ile kayınpederi Muzaffer Karataş'ı (60) tabancayla öldürdüğü iddia edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber