Düğününü bırakıp ödülünü almaya koştu

Türkiye Haber Kameramanları Derneği'nce düzenlenen 'Zoom 2011' yarışmasında dereceye giren kameramanlara ödülleri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katıldığı törenle verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Mayıs 2012 21:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

''Uluslararası Yılın En İyi Haber Görüntüsü'' dalında üçüncü olan Cihan Haber Ajansı(Cihan) kameramanı Abdurrahman İtik, törenin yapıldığı sırada düğünün olduğunu belirterek müstakbel eşinden izin alıp geldiğini söyledi. İtik'in, "Biraz ecele edip ödülümü verirseniz iyi olur. Düğün bekliyor.? sözleri salondaki katılımcıları kahkahaya boğdu.

Ankara'da bir otelde yapılan törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Meclis Başkanı Cemil Çiçek, AK Parti Milletvekili Rıfat Sait, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya Murat Karakaya katıldı.

Bu yılın Zomm ödüllerinde, ''Uluslararası Yılın En İyi Haber Görüntüsü'' ödülünü Anadolu Ajansı Van Bürosu'ndan Özkan Bilgin ''Depremin ilk görüntüleri'' rumuzlu çalışmasıyla, aynı dalda, ''Taş'' rumuzlu görüntüsüyle Doğan Haber Ajansı'ndan Fatih Turan ikinci, ''Aytorun'' rumuzlu görüntüsüyle Cihan Haber Ajansı'ndan Abdurrahman İtik üçüncü olarak almaya hak kazandı.

?MEDYA PATRONLARI HAKSIZLIKLARI GİDERMELİ?

Programda konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kameramanlar olmazsa televizyonlar olmaz.?dedi. Kameramanların maaşlarının çok düşük olduğuna dikkat çeken Gül, ?Bu kadar ağır yükü taşıyorlar. Üzülüyorum. Hele hele, erkeklerin yanında bir de genç kızlar var. Olağan üstü yorucu bir iş. Foto muhabirlerinin makinelerin ile kıyaslanmayacak kadar büyük makineler taşıyorlar. Medya patronlarının da buradan haksızlıkları gidermesini istiyoruz. Umarım, buradan sesimi duyup gerekeni yapacaklardır.? ifadelerini kullandı.

DÜĞÜNÜNÜ TERK EDİP ÖDÜLÜNÜ ALMAYA GELDİ

Andurahman İtik, çektiği görüntüleri anlatırken; aynı zamanda bu gün Ankara'da düğününün olduğunu ifade etti. Müstakbel eşinden izin alarak düğünü terk edip ödülünü almak için programa geldiğini ifade eden İtik'i Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yanına çağırıp bizzat tebrik etti. İtik'in ?Biraz ecele edip ödülümü verirseniz iyi olur. Düğün bekliyor.? sözleri salondakileri kahkahalara boğdu.

İtik'in ödülünü Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız verdi. Taner Yıldız, İtik'i tebrik ederken, Cihan Haber Ajansı'nı kast ederek; Türkiye'de objektif yayıncılık anlamında en iyi yayın yapan grup olduğunu ifade etti.

BU YILIN ÖDÜLLERİNİ HAK KAZANANLAR

"Serbest Haber" kategorisinde birinciliği Anadolu Ajansı'ndan Tolga Çıplak ''Bakan Dolmuşu'' görüntüsüyle kazandı. Ayrıca ''Uluslararası Yılın En İyi Haber Görüntüsü'' dalında, TRT Türk kameramanı Cüneyt Ünal ''Libya'' rumuzlu görüntüsüyle Baran Bilişim Teknolojileri Özel Ödülü, Anadolu Ajansı Erzincan Bürosu'ndan Yakup Bakar ''Kör Kurşun'' rumuzlu görüntüsüyle Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü, Yeni Çin Haber Ajansı'ndan Arda Kara ''Kumruları Vurdular'' rumuzlu görüntüsüyle Sony Özel Ödülü'ne hak kazandı.

?Serbest Haber? Katagorisinde, ''Uçuran Toma'' ve ''Van'da Yıkım'' rumuzlu iki görüntüsüyle Anadolu Ajansı'ndan Celaleddin Gürbüz Yenimahalle Belediyesi Özel Ödülü'nü aldı.

İlki 1996'da düzenlenen ?Zoom Yılın En İyi Haber Görüntüleri yarışması?, 2009 yılından bu yana uluslararası nitelikte yapılıyor. Yarışma bu yıl 25 ülkeden görüntülerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Bu yılki yarışmanın jürisi, Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Veli Talay Ulusu, Kanal D Ankara Temsilcisi Erhan Karadağ, Show TV Ankara Temsilcisi Funda Tuna Görey, Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet, ATV Ankara Temsilcisi Mehmet Akarca, Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Tek, Cihan Haber Ajansı Ankara Haber Müdürü İlyas Güney, TRT Türk Koordinatör Yardımcısı Muhammed Şimşek, Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanı Avni Kavlak, Cumhurbaşkanlığı kameramanı İsmail Oğraş, Gazi Üniversitesi öğretim görevlisi Özdemir Kalebek, TRT Spor Müdürü Murat Akkoç, prodüktör Ertürk Yöndem ve ressam Yalçın Gökçebağ'dan oluştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber