Amasya'da Yunus Emre'yi anma programı yoğun ilgi gördü

Amasya'da 'Uluslararası Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası' etkinlikleri çerçevesinde Yunus Emre'yi anma programı düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Mayıs 2012 21:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Amasya Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen program, öğretmen öğrenci ve velilerden yoğun ilgi gördü.

Okul Müdürü Davut Köse, Yunus Emre'nin duygu ve düşünce âlemini hazırlayan kültürün kaynağında İslam tasavvufu olduğunu vurguladı. Köse, ?Yunus'un bilgi ve düşünce âleminde, Onun yaratılış, varlık, yokluk, aşk ve Allah hakkında duygulu ve hummalı zihin yoruşları vardır ki aynı irfan kaynağından beslenir. Yunus, insan olan herkese karşı; fakir, zengin, Hristiyan ve Müslüman ayrımı yapmayan, engin sevgiyle bağlıdır. O'ndaki insan sevgisi, insan'da Allah'tan bir parça, bir cevher bulunduğu inancındandır. Yunus, işte bu parçanın bütününe yani Allah'a âşıktır. O'nu gönlünde bilmenin heyecanındadır. Bu heyecanı, Musa Peygamber'in konuştuğu çoban kadar saf bir gönülle duyar; aynı saflıkla söyler.? şeklinde konuştu.

Ardından program İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırladığı Yunus Emre'nin hayatının konu edildiği tiyatro gösterisi ile devam etti. Program, öğrencilerin Yunus Emre'nin şiirlerinden örnekler okunmasının ardından Türk Tasavvuf Musikisi Korosu eşliğinde sema gösterisi yapılmasıyla sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber