AFAD:Depremin büyüklüğünün 5.4

Saat 18.20'de merkez üssü Kütahya Hisarcık olan 5.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 03 Mayıs 2012 22:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kütahya'daki depremin büyüklüğünün 5.4 olduğunu bildirirken, deprem sonrası yapılan incelemeler sonucu, herhangi bir can ve mal kaybı olmadığının tespit edildiğini kaydetti. AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, Kütahya-Simav'da meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki deprem sonrası yapılan incelemeler sonucu, herhangi bir can ve mal kaybı olmadığının tespit edildiği ifade dildi.

Bununla birlikte; tedbir amaçlı olarak, Eskişehir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden 10, Afyon Birlik Müdürlüğü'nden de 10 olmak üzere, toplam 20 kişilik bir ekibin Kütahya'ya gönderildiği belirtilen açıklamada, ?AFAD Başkanlığı'nın Ulusal Deprem Gözlem ağı verilerine göre 3 Mayıs 2012 tarihinde Türkiye Saati ile 18.20'de Kütahya ilimizin Simav ilçesinde büyüklüğü Ml: 5.4 olan bir deprem meydana gelmiştir. Deprem Simav ilçesine bağlı Söğütlü köyüne 2, Şenköy köyüne 4, Kapıkaya köyüne 5.5 kilometre mesafededir. Depremin derinliği, 10 kilometre olarak ölçülmüş olup, depremden sonraki 1 saat içinde büyüklükleri 4.5 ile 2.7 arasında olan 14 adet artçı deprem meydana gelmiştir" denildi.

Son bir haftalık deprem sayısı AFAD Başkanlığı Ulusal Deprem Gözlem Ağı verilerine göre 250 adet olarak ölçüldüğüne işaret edilen açıklamada şöyle denildi:

?AFAD Başkanlığı'nın Ulusal Kuvvetli Yer Hareketi Gözlem Ağı'ndan depremle ilgili elde edilen veri ise Simav istasyonundan 242 gal olarak ölçülmüş olup, etkili deprem süresi 10 saniye olarak gerçekleşmiştir. Meydana gelen depremin bölgedeki küçük çaplı fay hatlarına bağlı olarak geliştiği belirlenmiş olup, AFAD Başkanlığı'nca bölgedeki deprem aktivitesi 7/24 sürekli izlenmektedir.?

SARSINTILAR SÜRÜYOR

Depremin ardından merkez üssü Simav'ın Kalkan Köyü'nde olan saat 18.25 ile 18.40 arasında büyüklükleri 4.2, 3.6, 3.5 ve 3.8 olan 4 artçı şok yaşandı. Hisarcık Kaymakamı Mustafa Koç, "İlk edindiğimiz bilgilere göre deprem can ev mal kaybına yol açmadı. Yıkılan bina olmadığını düşünüyoruz. Jandarma ve polis ekipleri konuyla ilgili incelemelerini sürdürüyor. Ben de incelemede bulunmak üzere Tokat Köyü'ne doğru gidiyorum. Artçı sarsıntılar devam ediyor. Vatandaşlarımız bu nedenle tedirgin ve evlerine gerimiyor" dedi.

Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, "Ankara'dan Simav'a dönüyorum. Belediye personeliyle irtibat halindeyim, sürekli bölgeyi kontrol ediyorlar. İlçemizde çok şiddetli hissedilmiş. Vatandaşlarımız tedirgin, Simav'da şu ana kadar yıkılan ya da zarar gören bir yer bulunmuyor" diye konuştu. Depremin merkez üssü olan 55 haneli Tokat Köyü Muhtarı Halil Öz'ün eşi Naciye Öz, depremin çok şiddetli hissedildiğini, korkuyla evlerinden çıktıklarını dile getirdi. Naciye Öz, "Hemen dışarıya çıktık. Köyümüzde yıkılan ya da zarar gören ev yok. Korku içinde bekliyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber