'İnsanlık, peygamber soluğuna hiç bu kadar susamamıştı'

Gaziantep, hafta sonu düzenlenecek uluslararası ?Peygamber Yolu? sempozyumuna hazır.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2012 12:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

60 ülkeden 1200 ilim adamı, mütefekkir ve kanaat önderinin iştirak edeceği 2 günlük sempozyum, El Cezire dahil birçok medya kuruluşu tarafından canlı yayınlanacak. 5 dilde simültane tercümenin yapılacağı konferansta terör, fakirlik, insana saygı, ideal aile modeli gibi sosyal problemlere ?Peygamber Yolu?ndan çözümler ele alınacak.

Yeni Ümit ve Hira dergileri tarafından organize edilen sempozyumun katılımcılarından Cezayir Müslüman Alimler Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. Abdurrezzak Gassum ve Ürdünlü din alimi Prof. Dr. Mahmud Sertavi, insanlığın adeta bu tür organizasyonlara susadığını dile getirdi.

Cezayir'in önde gelen ilim adamlarından Prof. Dr. Abdurrezzak Gassum, sempozyumun önemine ve zamanlamasına dikkat çekti. Cihan Haber Ajansı'na konuşan Prof. Gassum, İnsanlığın günümüzde Efendimiz'in (sas) yoluna her zamankinden daha çok muhtaç olduğunu vurgulayarak yoğun sosyal ve küresel problemlerin peygamberî usullerle çözüm beklediğini dile getirdi. ?Çünkü günümüz insanı, Efendimiz'in çizdiği yoldan bu kadar uzaklaşınca karanlıklara sürüklendi? diyen Gassum, bu tür organizasyonların insanlığın geleceği adına hayati önem arz ettiğini vurguladı.

HİRA, İSLAM ALİMLERİNİ BULUŞTURUYOR

Prof. Gassum, bütün bu sebeplerden dolayı sempozyuma iştirak eden alimlerin, mesuliyet duygusunun şuurunda olarak inisiyatif ve sorumluluk almaları gereğine dikkat çekti. ?Dinimizi temsil eden alimlerin öncelikle İslam'ı yaşaması gerekir? diyen Cezayirli ilim adamı, bu çerçevede Fethullah Gülen Hocaefendi'nin hem fikriyat hem de uygulama bakımından iyi bir emsal teşkil ettiğini dile getirdi.

İslam aleminin, Fethullah Gülen'in temsil ettiği ?peygamberî soluğa? büyük ihtiyaç duyduğunu belirten Gassum, Gülen'in Hira dergisindeki makalelerini de yakından takip ettiğini anlattı. Prof. Gassum, İslam aleminin önde gelen alimlerini buluşturan ve ?hem akla hem de ruha hitap eden? Hira'nın mühim bir boşluk doldurduğunu kaydetti.

Öte yandan, Suudi Arabistan başmüftüsünün ?kiliselerin yıkılması? ile ilgili beyanatını tenkit eden Prof. Gassum, ?Bir İslam ülkesinde bir tek Hıristiyan bile yaşasa, onun hukukuna saygı gösterip, hakkını korumamız gerekir. Çünkü onların hakkı, bizzat Cenab- Hak tarafından korunuyor. İslamofobinin kol gezdiği günümüzde, bu tür beyanlar sıkıntıları daha da artırır.? diye konuştu.

MAHMUD SERTAVİ: GÜLEN, ?RABBANÎ' BİR ALİM

Ürdün Üniversitesi İlahiyat Fakültesi eski dekanı Prof. Dr. Mahmud Sertavi de sempozyumu sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek şöyle konuştu: ?İnsanlığın kurtuluşunun tek çaresi; insanı, Kur'an'ı, kâinatı ve hayatı bir bütün olarak gören nebevî anlayıştır, peygamber yoludur. Kalp ve kafa izdivacı, dünya-ahiret, ilim-amel dengesini sağlamaktır. Hira dergisinin düzenleyeceği bu sempozyumun amacı, insanı kendi fıtratıyla barıştırıp medeniyetlerarası diyaloğu ikame ederek küresel bir ?barış senfonisi' oluşturmaya çalışmaktır.?

Fethullah Gülen'i, rıza-yı ilahi yolunda ?rabbanî alimler? kategorisinde zikreden Prof. Sertavi şöyle devam etti: ?Sayın Fethullah Gülen, kavlî ve fiilî olarak ihlas abidesi bir şahsiyettir. Cenab-ı Hakk'ın rızasına nail olmak için dünyaya ait her şeyden el etek çekmiş, özelde İslam ümmeti ve genelde bütün insanlığın selamet ve saadeti için fikriyat ve aksiyon ortaya koyan ender bir şahsiyet.?

Hira dergisinin İslam dünyasında eşsiz bir misyon ifa ettiğini dile getiren Ürdünlü alim Sertavi, ?Hira dergisi, isminin de üzerine yüklediği misyon gereği çok kısa sürede İslam dünyasının önde gelen alim ve kanaat önderlerini çatısı altında toplamayı başardı.? diye ekledi.

5 DİLDE, 5 PLATFORMDA CANLI YAYINLANACAK

Gaziantep Şehit Kamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek "Sosyal Problemlere Peygamber Yolu'ndan Çözümler" sempozyumu 6 ayrı oturumda gerçekleşecek. Sempozyuma Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Mısır Müftüsü Prof. Dr. Ali Cuma, Prof. Dr. Muhammed İmara, Prof. Dr. Halil Nahvi, Prof. Dr. Fethi Hicazi, Muhammed Ragıp Hüseyin, Mevlana Vahidüddin Han gibi önde gelen akademisyen, ilim adamı ve kanaat önderleri iştirak edecek. Sempozyuma Türkiye'den müftü ve vaizler, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden maneviyat ve kanaat önderleri, akademisyenler de katılacak.

Sempozyum Türkçe, Kürtçe, Arapça, İngilizce ve Fransızca olmak üzere 5 dilde simültane tercüme edilecek. Mehtap TV, Küre TV, www.peygamberyolu.com'dan canlı izlenebilecek sempozyumu Dünya TV Kürtçe, El Cezire de Arapça olarak canlı yayınlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber