Bir bardak süt 6 yaşındaki çocuğun günlük gıda ihtiyacının yarısını karşılıyor

Okullarda süt dağıtılması sütün faydalarını yeniden gündeme getirdi. Yapılan araştırmada bir bardak sütün 6 yaşındaki bir çocuğun günlük gıda ihtiyacının yarısını karşılıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2012 13:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hacettepe Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada da sütün ne kadar faydalı olduğunu bilimsel olarak ortaya koydu. Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nün yaptığı araştırmaya göre bir bardak süt 6 yaşındaki bir çocuğun günlük gıda ihtiyacının neredeyse yarısını karşılıyor. Bir 6 yaşındaki bir çocuğun günlük ihtiyacı olan B12 vitamininin yüzde 98'inin, fosforun yüzde 55'inin, kalsiyumun yüzde 52'sinin, B12 vitamininin yüzde 44'ünü karşılıyor.

Süt, ayrıca ilaçların vücuttaki olumsuz etkilerini azaltıyor, çocuklarda ağız çevresi yaralarını iyileştiriyor. Sadece çocuklar değil süt yetişkinlerde de, kilo vermeyi kolaylaştırırken, kanser, obezite ve kronik hastalıklardan koruyor.

TABİP ODASI: ÇOCUKLARA BUNDAN DAHA BÜYÜK İYİLİK YAPILAMAZDI

Sakarya Tabip Odası Dursun Bostancı, sütün insan hayatı için çok değerli ve vazgeçilmez bir gıda olduğunu belirtti. Okullarda süt dağıtımını takdirle karşıladığını ve bu kararı alanları yürekten kutladığını vurgulayan Bostancı, ?Çocuklara bundan daha büyük iyilik yapılamazdı. Bu kararı alanları içtenlikle tebrik ediyorum. Sağlıklı nesillerin yetişmesi açısından projenin değeri ileri ki zamanlarda daha iyi anlaşılacak. Küçük aksiliklere bakılarak projeden asla vazgeçilmeli.? uyarısında bulundu.

Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız da okullarda süt dağıtımını ?devrim niteliğinde bir karar' olarak değerlendirdi. Yıldız, ?Bir veteriner hekim olarak sütün ne kadar kıymetli bir besin maddesi olduğunu biliyorum. Süt içemeyen bir çocuğun olduğunu düşünmek bana büyük acı veriyordu. Bu proje beni o kadar çok sevindirdi ki anlatamam? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber