Ereğli'de 4 engelli akülü sandalyesine kavuştu

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, kaymakamlık ve Fiziksel Engelliler Derneği tarafından başlatılan kampanya kapsamında 4 yürüme engelliye daha akülü tekerlekli sandalye bağışında bulunuldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2012 14:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Ereğli Fiziksel Engelliler Rehabilitasyon Merkezi bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bu tür girişimlerden mutluluk duyduğunu söyledi. Düzenlenen kampanyanın hedeflendiği şekilde devam ettiğini belirten Çay, ?İnşallah kısa zamanda ihtiyaç duyulan 100'e yakın akülü sandalyenin tamamını temin etmiş olacağız. Bunların karşılanacağından şüphemiz yok. Aynı şekilde ilçedeki okullarımızda da kampanyamız devam ediyor. 13 Mayıs'ta engellilerle ilgili yapılacak şölende yeni akülü sandalye teslimleri gerçekleştireceğiz. Dolayısıyla her geçen gün sivil toplum kuruluşlarımızın, hayırsever vatandaşlarımızın ve duyarlılık gösteren öğrenciler ile öğretmenlerimizin katkısıyla ihtiyaç duyulan sayı sıfırlanacaktır. Bugüne kadar 60'ın üzerinde akülü sandalye bağışında bulunuldu. Bu doğrultuda kampanyanın amacına ulaştığı kanaatindeyim.? şeklinde konuştu.

Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş da etkinliğe öncülük yapan Kaymakam Çay'a teşekkür ettiğini belirterek, ?Bizi, bu yolda yönlendiriyor. Erdemir camiası olarak bir aile olduğumuzu her ortamda olduğu gibi bu platformda da gösteriyoruz. Katkıda bulunan dernek başkanı ve üyelerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum? dedi.

Erdemir Mühendisler Derneği Başkanı Doruk Dokuzoğlu, engellilerin, engelleri aşmalarında yardımcı olmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.

tekerlekli sandalyelerin dağıtım töreninde Erdemir Teknikerler Derneği Başkanı Gürkan Çaylı, Erdemir Formenler ve Teknisyenler Derneği Başkanı Ertuğrul Bayramoğlu, Zonguldak Barosu Ereğli temsilcisi Tayyar Kartal, Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu da birer konuşma yaptı ve bu tür yardım faaliyetlerine destek vereceklerini kaydetti.

ŞENTÜRK: ÖRNEK OLMASINI İSTİYORUZ

Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk ise Kaymakam Çay ise konuşmasında yaptıkları yardım organizasyonlarına destek veren başta İlçe Kaymakamı İbrahim Çay olmak üzere, adı geçen sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.

Akülü sandalye bağışlamalarından dolayı dernek tarafından hazırlatılan teşekkür plaketleri, Kaymakam Çay'ın önerisiyle Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Odabaş tarafından dernek başkanlarına verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber