Denizli köylerine yangınlara ani müdahale için 295 tanker tahsis edildi

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, il topraklarının yüzde 46'sının orman olmasının halkın bilinçli olmasında etkili olduğunu belirterek, köylere arazi ve ev yangınlarında kullanılmak üzere 295 su tankeri tahsis ettiklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2012 16:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denizli Orman Bölge Müdürlüğü tarafından, yangın sezonu öncesinde Çamlık Mesireliği'nde, Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu toplantısı yapıldı. Vali Demir başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, Orman Bölge Müdürü Mümtaz Kanat ve komisyon üyesi daire müdürleri katıldı.

Orman Bölge Müdürü Kanat, yangınların çıkış sebepleri ve çıkmaması için alınması gereken tedbirler hakkında katılımcılara bilgiler vererek, eğitim ve bilinçlendirme faaliyetlerinin devam ettiğini, hazırlık ve değerlendirme toplantıları, hizmet içi eğitimler ve orman köylülerine yönelik bilinçlendirme etkinlikleri yapıldığını söyledi. Kanat, Denizli'de 26 adet gözetleme kulesi bulunduğunu, 1 adet yangın söndürme helikopteri, 34 adet arazöz, 18 adet ilk müdahale aracı, 86 teknik eleman, 88 orman muhafaza memuru, 410 yangın işçisi, 5 adet dozer, 5 adet greyder, 1 adet loder, 5 adet treyler ve 12 adet tankerle müdahale edildiğini ifade etti.

Vali Demir ise Denizli'de yüzde 46 oranında orman alanı bulunduğunu hatırlatarak, ?Ormanlık alanın yüzde 46 seviyesinde olmasında en büyük pay, şehirde yaşayan insanların bilinçli olması. Yapılan araştırmalar ve görüşülen konulardan anlaşılıyor ki orman yangınları çok küçük sebeplerden çıkıyor. O anda müdahale edilemezse ve yangın için hava şartları da uygunsa onu önlemek çok kolay olmuyor. Ne kadar önlem alırsak alalım, bu kolay bir iş değil.? dedi. Ormanın korunması konusunda eğitimin çok önemli olduğunu vurgulayan Demir, ?Özellikle anız yangınları konusunda zamanında alınacak tedbirler çok önemli. Yangına sebep olacak şartların oluşmasına neden olabilecek kuruluşların, kendi hizmet gereklerini gözden geçirmesi bizim için çok önemli. 1 Haziran-1 Kasım dönemi içerisinde yangın çıkması muhtemel olan ve ?Girilemez' yazan yerlere girilmemesi ve piknik yapılmaması konusunda vatandaşlarımızın basınımız aracılığı ile bilgilendirilmesi, bizim için ayrı bir önem taşıyor. Kamu kurum ve kuruluşlarımızın da personelini orman yangınlarına karşı bilinçlendirerek hazır hale getirmeleri, araç gereçlerini anında müdahale için hazır tutmaları son derece önemli.? diye konuştu.

Vali Demir ayrıca başta orman yangınları ile mücadelede kullanılmak üzere yaklaşık üç yıldır her köye dağıtılan yangın söndürme tankerlerinin önemine değinerek, ?Bu amaçla orman köylerimizde yangınla mücadele kapsamında, ülkemizde ilk olarak Denizli İl Özel İdaremiz'ce uygulanan, ?Her Köyümüze Bir Yangın Tankeri' projesi ile 2012 Haziran sonu itibariyle 295 köyümüze orman, arazi ve ev yangınlarında kullanılmak üzere toplam 295 adet tanker tahsis ettik. Hedefimiz, 2013 yılı itibariyle 360 köyümüzün tamamına bu imkânı sağlamaktır. Bu çalışma ile hem köylülerimizin can ve mal güvenliğini hem de orman varlığımızı korumayı hedefliyoruz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber