Hastanelerde hafta sonunda muayene yapılabilecek, odalar 1-2 kişi ile sınırlı tutulacak

Haber Giriş : 07 Haziran 2005 06:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, sağlık sisteminde bir dizi yenilik getiren bir genelge yayınladı. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Necdet Ünüvar imzasıyla yayınlanan genelgeye göre hastanelerde hafta sonunda da muayene yapılabilecek. Bundan sonra yapılacak hastanelerde odalar 1-2 kişi ile sınırlı tutulacak. Her hastanede hasta hakkı kurullarının oluşturulmasını öngören genelge bu kurulların temsilcilerinin hastaneleri denetlemesini de öngörüyor. Sosyal güvencesi olmayan hastalar acil durumlarda her durumda muayene edilecek, bu kurula uymayan hekimler hakkında cezai işlem uygulanacak.

Rehin kalma tarihe karışıyor
Genelge ile hastaların rehin tutulması tarihe karışıyor. Hastane masrafını karşılamayan hastanın kimlik ve adres bilgileri alınacak ancak rehin tutulamayacak. Hemşireler, hastaların tedavi sürecinde birinci derece sorumlu olacaklar. Genelge ile ilçe ve beldelerde bünyesinde 112 hizmetleri, acil, doğum, ayaktan ve yatarak tıbbi müdahale, muayene ve tedavi hizmetleri ile koruyucu sağlık hizmetlerini bütünleştiren sağlık kuruluşlarının kurulmasına imkan verilecek.

Hastalar hekim seçebilecek
Genelgeye göre hastanelerde hafta sonunda muayene yapılabilecek. Hastalar hekim seçebilecek. Bu çerçevede uzman hekimler poliklinikte de çalışacaklar. Poliklinik muayene başlama ve bitiş saatlerini başhekimler belirleyecek, acil servisler ile yoğum bakım servisleri vali onayı ile açılabilecek. Sağlık kurulları yeniden yapılandırılacak, hastane müdür yardımcıları görevi ile ilgili konularda nöbet tutacak ve farklı saatlerde de çalıştırılabilecek.

türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber