Kuşadası'nın çehresi değişiyor

Kuşadası Belediyesi'nin Kuşadası'nın çehresini değiştirecek yeni projeleri birer birer hayata geçiyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2012 09:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeniden düzenlenen Kuşadası'nın ünlü Balıkçılar Meydanı'ndaki çalışmalar tamamlanmak üzere. Çalışmaları yerinde denetleyen Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Kervansaray, Kuşadası Limanı ve Balıkçı Barınağı'nın yanı sıra Güvercinada Caddesi ve Barbaros Bulvarı ile turistik alış veriş merkezlerinin kesiştiği noktada bulunan Balıkçılar Meydanı sil baştan yenilendiğini belirterek, çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanacağını ve meydanın yeni haliyle hizmete gireceğini söyledi.

Balıkçılar Meydanı'nın her Kuşadalı için ayrı bir anlam taşıdığını belirten Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, ? Kuşadası'nın çehresini değiştirecek projelerimizi sırayla devreye sokuyoruz. Balıkçılar Meydanı'na hedeflerimiz arasında önemli bir yer tutuyor. Kuşadası'nın en güzel en eski meydanlarından biri Balıkçılar Meydanı, bu alanda yaptığımız çalışmada eski kötü görüntü ile beraber, zemindeki eğimi ve merdivenleri kaldırıyoruz. İşgal edilen alanı tekrar meydana kazandırıyoruz. Hazırladığımız proje doğrultusunda balıkçıları meydanı tamamen sökülerek, kaldırılıyor ve tümüyle yenileniyor ? dedi. Barbaros Bulvarı'ndan denize uzantıyı bütünleyen yaklaşık 3 bin metrekarelik meydanın tamamıyla düzenlendiğini kaydeden Başkan Altungün, ? Meydanda oturma terasları, dairesel havuz, çiçeklikler, Kuşadası'nın karakteristiği haline gelen güvercin motifli aydınlatma direkleri, cephe giydirme, düzenleme çalışmaları, tek tip levha, gölgelik sistemleri, havuz üstünde ağ çeken iki balıkçı heykeli, palmiyeli girişi ile meydanı kucaklayan doğal bir görünüm çalışmaları yapılıyor. Çalışmalarımız, Balıkçılar Meydanı'na ayrı bir güzellik verecek. Esnafımız ile yaptığımız görüşmelerde isteklerini ve eksikleri öğrenerek bu meydana hazırladığımız proje ile esnafımızın gelirinin daha yükselmesi ve bir cazibe merkezi yaratmayı hedefliyoruz. Çalışmalarımız hızla devam ediyor, en kısa süre içinde meydanımızı bitirip sezona hazır bir şekilde yeni meydanımız ile merhaba diyebileceğiz ? diye konuştu.

- ESNAFTAN BAŞKANA TEŞEKKÜR

Bu arada, balıkçılar meydanında yapılan yeni düzenleme çalışmaları en çok bölge esnafını sevindirdi. Çarşı esnafı, yıllardır ihmal edilen Balıkçılar Meydanı'nın belediyenin yaptığı yeni düzenleme ile modern ve örnek bir görünüme kavuştuğunu belirterek, belediyenin çalışmalarının yerinde ve doğru olduğunu söylediler. Meydan düzenlemesi sırasında Başkan Altungün'ün kendi görüşlerini de aldığını vurgulayan çarşı esnafı, ? Düzenleme örnek bir çalışma ve meydanın çehresi değişecek. Bu çalışma sırasında esnafın da görüşlerini dinleyip, dikkate alan ve yıllardır ihmal edilen meydanı ayağa kaldıran Belediye Başkanımız M. Esat Altungün'e teşekkür ediyoruz ? dediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber