Karaman, 'Mavi Tırtıl Projesi'ni hayata geçiriyor

Karaman'da öğrencilerin yaz tatilini değerlendirmesine yönelik çeşitli faaliyetler öngören 'Mavi Tırtıl Projesi' hayata geçiyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2012 10:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karaman Lisesi tarafından hazırlanarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ortaklığında uygulamaya konulan AB Eğitim ve Gençlik Programları'na sunulan ?Mavi Tırtıl? adlı projenin protokol imza töreni gerçekleştirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Karaman Lisesi arasında Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleşen imza töreninde konuşan Karaman Lisesi Müdürü Ayhan Kahraman, Mavi Tırtıl adlı projenin asıl amacının bir yaz okulu projesi olduğunu belirtti. Ayhan, "Okulların tatile girmesinden sonra öğrencilerin yaz tatili döneminde bilgi birikimleri yavaşlamaktadır. Ayrıca pek çoğumuz tatil aylarında çocuklarımızı sosyal, kültürel ve sportif olarak istediğimiz şekilde geliştirememekteyiz. Yapacağımız yaz okulu çalışmasında çeşitli etkinliklerimiz olacak. Öğrencilerimize sabah öncelikle sosyal, kültürel ve ahlâk bakımından dersler vereceğiz. Öğleden sonra ise yüzme, tenis, tiyatro ve müzik gibi etkinliklerle öğrencilerimiz dolu bir zaman geçirerek öğrenmelerini sağlayacağız." dedi.

Gençlerin sosyal hayata etkin bir şekilde katılması için böyle bir projeye imza atacaklarını söylen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kasım Aydoğdu, öğrencilerin ve kurumların her zaman yanlarında olduklarını vurguladı. Projenin daha önceden başladığını belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Erkan sosyal faaliyetlerine ilişkin şunları söyledi: ?İlk etapta sevgi evlerinde şiir dinletisi ve müzik şöleni gerçekleştirdik. Yaşlılar Haftası'nda Karaman Lisesi öğrencileri hizmetlerini sundular. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde gerekli katkı ve duyarlılığı gördük. Projemiz sağlık ve mutlu bir şekilde devam etmelidir.?

Karaman Valisi Süleyman Kahraman da çocukların böyle bir yaz okuluna gerçekten büyük bir ihtiyaçları olduğuna işaret etti. Hem ahlâklı, hem de bilinçli bir nesil yetişmesi gerektiğini belirten Kahraman, "Bizim sahip olamadıklarımıza onlar sahip oldu. Çocuklarımıza çok iyi bir örnek olmamız gerekiyor. Çocuklarımız çok televizyona bakmasın çok internete girmesin diye böyle bir projeye imza atacağız.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber