Hanefi AVCI'ya hem terfi, hem tenzil-i rütbe

Haber Giriş : 07 Haziran 2005 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Organize Suçlar Daire Başkanlığı'ndan geçen ay başmüfettişliğe atanan Hanefi Avcı, Edirne Emniyet Müdürlüğü'ne ?terfi' ettirildi. Daire Başkanlığı ile müdürlük aynı düzeyde olmasına rağmen prestij farkı yüzünden son atama ?tenzil-i rütbe' olarak yorumlandı.

EMNİYET Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı'na Coşkun Hayal'in mahkeme kararıyla dönmesi üzerine bu görevden alınan Hanefi Avcı, dün Edirne Emniyet Müdürlüğü'ne atandı.

Son dönemde adından operasyonlardan çok başkan değişiklikleriyle söz ettiren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi, bir ayda iki başkan değiştirdi ve üçüncü başkan da geçen hafta görevine başladı.

HAYAL'DEN DAVA

Hayal'in mahkeme kararı bir haftalığına uygulandı. Hayal, Bartın Emniyet Müdürlüğü'ne 25 Mayıs'ta ?geçici görev'le gönderildi. 26 Mayıs'ta 20 günlüğüne izne ayrıldı. Aynı gün, Kaçakçılık Dairesi Başkanlığı'ndan Polis Başmüfettişliği'ne alındı, yerine Eğitim Dairesi Başkanı Ahmet Pek verildi.

Hayal, Kaçakçılık Dairesi Başkanlığı'ndan alınması ve Polis Başmüfettişliği'ne atanmasına ilişkin kararı ?izinli' olduğu gerekçesiyle tebellüğ etmedi. Hayal'in, Kaçakçılık Dairesi Başkanlığı'na Danıştay kararının ?göstermelik' olarak uygulandığını öne sürüp yeniden dava açacağı öğrenildi.

DAHA ALT GÖREV

Edirne Emniyet Müdürü Uğur Gür'ün, yaş haddi nedeniyle emekliye ayrılmasıyla boşalan göreve, Polis Başmüfettişi Hanefi Avcı atandı.

İl Emniyet Müdürlüğü ile daire başkanlığının hiyerarşik olarak aynı düzeyde memuriyet olduğunu belirten yetkililer, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Dairesi'nin prestijli olması nedeniyle farklı özelliklere sahip olduğunu vurguluyorlar.

Avcı'nın Edirne'ye gönderilişi Polis Başmüfettişliği'nin üzerinde, ancak Kaçakçılık ve Organize Suçlar Dairesi Başkanlığı'na göre ise ?daha alt görev' olarak değerlendiriliyor.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber