Kent Meydanı'na 4 bin fidan dikiliyor

Erzurum Yakutiye Kent Meydanı'ndaki 8 dönüm yeşil alana 4 bin bodur fidan dikimine başlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2012 16:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yakutiye Kent Meydanı ağaçlandırma çalışmaları başladı. Kent Meydanı'ndaki yeşil alana kartopu, berberis, altınçanak, keçisakalı ve kızılcak olmak üzere 4 bin fidan dikimine başlandı. Vatandaşların Kent Meydanı'ndaki çimenliğin üzerinde yapacağı tahribatın önüne geçebilmek amacıyla bu bölgelere bodur fidanlar dikilecek. Kaldırımlardan yol haricinde meydana geçişi önlemek için de park kenarlarına uzun boylu kızılcık fidanları yerleştirilecek.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, şehrin cazibe merkezi konumundaki Kent Meydanı'nın yeşil alan olarak çevresinin zenginleştirileceğini kaydetti. Korkut, Uzundere'de üretilen bodur fidan ve çiçekli bitkilerin Kent Meydanı'na görsel zenginlik kazandıracağını söyledi. Kent Meydanı'nın çevresindeki yeşil alanda bazı fidanların soğuktan donduğunun ya da duyarsız vatandaşlarca tahrip edildiğine dikkat çeken Başkan Korkut, "Kent Meydanı'nın çevresine Yakutiye Medresesi'nin görünümünü kapatmayacak bodur bitki ve fidan dikiminin ikinci etabını başlattık. Vatandaşlarımız daha yeşil ve daha estetik görünüme sahip bir Kent Meydanı'na kavuşacak." dedi.

Peyzaj çalışmalarını yürüten şirket sorumlusu Yakup Kenan ise vatandaşların çimenler üzerinde yeyip attıkları tuzlu çekirdek kabuklarının mevcut yeşil dokuyu tahrip ettiğine dikkat çekti. Kenan, Kent Meydanı'ndaki çimen dokusunun korunması için ve fidanların daha iyi yeşerebilmesi amacıyla kompos gübre kullandıklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber