Matematik ve Fen Olimpiyatı'na 203 öğrenci katıldı

Burdur'un Bucak ilçesinde milli eğitim müdürlüğü koordinesinde Adem Tolunay Fen Lisesi'nce düzenlenen "1. Matematik ve Fen Olimpiyatı? yarışması gerçekleştirdi. Burdur merkez ve ilçelerinden 43 ilköğretim okulundan toplam 203 öğrenci katıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2012 18:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adem Tolunay Fen Lisesi'ndeki sınavda Matematik ve Fen Bilimleri alanlarından 50'şer soru yöneltildi. 100 dakika süren sınavla ilgili açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Deniz Solmaz; "Böyle yarışmalar sayesinde öğrencilerimiz derslerinde başarılı olmaları açısından çok önemli olduğunu ve ?Matematik ve Fen Olimpiyatı? bölgede bir ilk olma özelliği taşıması açısından okulun yönetimine, öğretmenlerine ve öğrencilerine sonsuz teşekkür ederim." dedi.

Yarışmanın sonuçları 10 Mayıs Perşembe günü açıklanacak. Olimpiyatta dereceye giren öğrencilere ödülleri ise 2 Haziran 2012 Cumartesi günü yapılacak olan Adem Tolunay Fen Lisesi Mezuniyet programında verilecek.

Fen Lisesi'nin banisi hayırsever işadamı Adem Tolunay tarafından finanse edilen olimpiyat sonucunda Bireysel Matematik ve Fen Olimpiyatı birincilerine dizüstü bilgisayar ve madalya, ikincilere tablet bilgisayar ve madalya, üçüncüye notebook bilgisayar ve madalya verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber