Sümer Tilmaç: 'Devlet eliyle tiyatro olmaz' sözü siyasi bir söylem değil

Tiyatro ve sinema oyuncusu Sümer Tilmaç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Devlet eliyle tiyatro olmaz' sözünün siyasi bir söylem olarak bir taraflara çekilmemesi gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2012 18:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir arkadaşını ziyarete gelen ünlü oyuncu Sümer Tilmaç, Başbakan Erdoğan'ın 'Devlet eliyle tiyatro olmaz' sözü ile yıllardır kangren olan yaraya parmak bastığını ifade etti. 46 yıl içinde 63 tiyatro oyunu sahnelediğini belirten Tilmaç, sanat hayatı süresince devlet tiyatrosu ile hiç çalışma yapmadığını kaydetti.

Tiyatroların özelleştirilmesi ve özel tiyatrolara destekle ilgili oyuncular arasında yıllardır konunun tartışmalarla sıcak tutulduğunu anlatan Tilmaç, son yıllarda mesleği berber, kasap ve nalbur olan kişilerin de Anadolu turnesine çıkarak tiyatro yaptığını artık bunun da bir kriterinin olması gerektiğini belirtti.

"Devlet memuru mantığıyla tiyatro yapılmaz. Memur olan bir tiyatrocu özgür olamaz." diyen Tilmaç, "Özgür olmayan bir kişi de özgün oyun ortaya koyamaz. Başbakan Erdoğan'ın son günlerde ülke gündeminde olan 'Devlet eliyle tiyatro olmaz' sözü tiyatrocular açısından yeni ve cazip bir söz değil. Özel tiyatrolar Erdoğan'ın söylediği sözü yıllardır söylüyor. Devlet tiyatroları bazı oyunlar için özel tiyatrolara sahnelerini açması gerekir. Özel tiyatrolar desteklenerek yılladır süren haksız rekabet sona ermeli. Devlet Tiyatrosu'nda bir oyun bileti 5, özel tiyatroda 30 lira." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber