Hurda malzemelerden elektrikli bisiklet yaptı

Manisa'nın Saruhanlı ilçesine bağlı Adiloba köyünde yaşayan emekli fabrika işçisi Erol Yener, elektrikli bisikletten esinlenerek hurda malzemelerden akü ile çalışan elektrikli bisiklet imal etti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2012 10:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yener, AA muhabirine yaptığı açıklamada emeklilik döneminde elektrik ve elektronik üzerine merak saldığını belirtti.

Son yıllarda piyasaya çıkan ve kullanımı yaygınlaşan elektrikli bisikletten esinlenerek evinin bahçesinde kurduğu atölyede bisiklet yapmaya karar verdiğini ifade eden Yener, hurdadan satın aldığı demir malzemelerle işe başladığını kaydetti.

İlk olarak bisikletin iskeletini oluşturduğunu ve demirlerin ek yerlerine kaynak yaptığını anlatan Yener, maliyeti 10 lirayı bile bulmayan elektrikli bisikletinin yapım aşamasını şöyle aktardı:

"Bisikletin iskeletini oluşturduktan sonra ikinci el tekerlek, çamurluk ve koltuk temin ettim. Bunları bisiklete yerleştirdim. Daha sonra bir adet çıkma güç kaynağı ve çamaşır makinesi motoru buldum. Elektronik devreyi de yaptıktan sonra bisikleti çalıştırdım. Şu an sabit hızda gidiyor. Saatte 55-60 kilometre yol kat ediyor. 3 aydır kullanıyorum hiçbir sorun çıkarmadı."

Yener, oturduğu evin köyün dışında olduğunu ve bu nedenle çarşıya sürekli bu bisikletle gidip geldiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber