Gizli tanıklar: Şehir eylemlerini KCK'nın Türkiye meclisi hayata geçirdi

Terör örgütü PKK'yı da bünyesinde bulunduran KCK ana davasının 47'inci duruşmasında sanıklarla ilgili dosyadaki delillerin okunmasına devam edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2012 13:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

. Sanıklarla ilgili gizli tanıkların beyanına göre, terör örgütünün ?Edî bese-Artık yeter' başta olmak üzere bütün eylem kararlarını KCK'nın Türkiye meclisi hayata geçirdi.

Diyarbakır 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden terör örgütü KCK ana davasına 73 tutuklu sanık hazır edildi, tutuksuz sanıklar ile 27 tutuklu sanık raporlu olduğu gerekçesiyle katılmadı. Mahkeme başkanı Menderes Yılmaz, yoklamanın ardından sanıklar ile ilgili delillerin okunmasına devam edilmesine karar verdi. Sanıklardan kapatılan DTP Diyarbakır Başkan Yardımcısı Musa Farisoğulları ile ilgili delillerin okunmasına devam edildi.

Avukatların, önceki duruşmalarda sanıklarla ilgili delillerin usulsüz elde edildiğini, sanıkların ev ve iş yerlerinde arama kararı olmadan arama yapıldığını iddia etmesi üzerine, bu sefer delillerle birlikte arama kararı da okundu. Mahkeme başkanı Yılmaz, dosyadaki delili okumadan önce hangi mahkeme kararıyla arama yapıldığını ve nerede ele geçirildiğini belirtti. Mahkeme heyeti sanık Farisoğulları'nın evinde ve arabasında yapılan aramalarda ele geçirilen belge ve hard disklerde yasa dışı yayınlar ile terör örgütünü öven müziklerin ele geçirildiğini okudu.

Delillerle ilgili söz verilen sanık Musa Farisoğulları, Kürtçe savunma yapmakta ısrar etti. Farisoğulları'nın Kürtçe yaptığı konuşmayı müdafi avukatlarından Mehmet Emin Aktar, tercüme etti. Aktar, sanığın kendisine Kürtçe savunma yapma imkanının verilmesi halinde iddialara cevap vereceğini söylediğini belirtti ve sanığın suçlamaları kabul etmediğini dile getirdi.

?KCK'YA BİLGİ AKTARAN ETKİLİ BİR İSİMDİR?

Mahkeme heyeti, dosyanın gizli tanıklarından Mercek ve Papatya'nın sanıkla ilgili beyanlarını okudu. Mahkeme başkanı Yılmaz'ın okuduğu beyanlarda, sanık Farisoğulları'nın, DTP içindeyken terör örgütü KCK'ya bilgi aktaran etkili bir isim olduğu ifade ediliyor.

Gizli tanık Mercek sanık ile ilgili, ?Bu kişiyi, terör örgütü adına Diyarbakır'da faaliyet gösterdiği sırada tanıdım. Çok etkili bir isimdir. Propaganda ve ajitasyon yönü çok iyidir. DTP içindeki sorunları, gelişmeleri KCK'ya aktaran isimdir. KONGRA-GEL'in ara dönem kararlarından Edî bese'yi hayata geçiren Türkiye meclisinde yöneticidir. Ayrıca Bağlar ilçesinde Hasan Hüseyin Ebem, Sevi Demir ile birlikte eylemleri organize eder (sanıklar). Ben partide faaliyet yürütürken Hacire ile birlikte hem DTP hem de KCK toplantılarına katılırdı.? şeklinde beyanda bulunduğu belirtildi.

Sanık Farisoğulları ise Kürtçe yaptığı savunmada her platformda düşüncelerini dile getirdiğini ve Bağlar'da yapılan yürüyüşlere katıldığını, ancak yürüyüşlerden sonra meydana gelen olayları sanki kendisi yapmış gibi anlatıldığını dile getirdi ve iddiaları kabul etmedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber