Dahilde İşleme İzin Belgeleri bloke edildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2012 17:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ekonomi Bakanlığı, bazı firmaların banka teminat mektupları ve kapasite raporları ile ilgili tespit edilen usulsüzlükler sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında istenilen belgelerin emniyete iletildiğini bildirdi. Firmaların bütün Dahilde İşleme İzin Belgeleri'nin bloke edildiğini belirten bakanlık, konuyla ilgili idari soruşturmanın da başlatıldığını kaydetti.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Dahilde İşleme Rejimi kapsamında yapılan ithalatlarda, bakanlığın yetki ve görev alanında yer almayan banka teminat mektupları ve kapasite raporları ile ilgili birtakım usulsüzlüklerin yapıldığı ve konunun adli makamlarca soruşturulduğu yönünde basında son günlerde bazı haberler yer aldığına dikkat çekilerek, şunlar ifade edildi:

"Konuyla ilgili olarak, İstanbul Büyükçekmece Başsavcılığı'nca soruşturma kapsamına alındığı anlaşılan firmalar hakkında anılan Başsavcılıkça Bakanlığımızdan bu firmalarla ilgili kayıtlarımızda bulunan bilgiler talep edilmiş olup, söz konusu bilgiler 4 Mayıs tarihi itibariyle adı geçen Başsavcılığa iletilmesini teminen Ankara Emniyet Müdürlüğüne intikal ettirilmiştir. Diğer taraftan, bu firmaların tüm Dahilde İşleme İzin Belgeleri yine aynı tarihte derhal bloke edilmiş olup, bu firmaların olası Dahilde İşleme İzin Belgesi talepleri de hiçbir şekilde karşılanmayacaktır. Ayrıca, Bakanlığımızca konuyla ilgili idari soruşturma da ivedilikle başlatılmış olup, yakından takip edilmekte olan gerek adli, gerek idari soruşturma sonucunda yapılacak tespitlerin gereği, her zaman olduğu gibi titizlikle ve derhal yerine getirilecektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber