Fethiye'deki okullarda deprem çantası uygulaması başlatılıyor

Her sınıfa içerisinde deprem anında sırasında ve sonrasında kullanılacak malzemelerden oluşan deprem çantaları konuluyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2012 17:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki ilköğretim okullarında başlatılan yeni bir uygulamada, her sınıfa içerisinde deprem anında sırasında ve sonrasında kullanılacak malzemelerden oluşan deprem çantaları konuluyor. Pilot okul olarak Gazi İlköğretim Okulu'nda başlatılan uygulama kapsamında, öğrenciler için acil yardım kimliği oluşturuldu.

Deprem kuşağında yer alan Fethiye'de olası bir deprem için gerekli bütün tedbirler alınmaya devam ediliyor. Okullarda eğitim çalışması yapan Fethiye AKUT birimi, başlattığı yeni bir uygulama ile ilçedeki her sınıfa deprem çantası oluşturulması çalışması başlattı. Gazi İlköğretim Okulu'nda ilk adımı atılan proje kapsamında oluşturulan çantalarda, sargı bezinden, el fenerine, oksijenli sudan radyoya kadar deprem sırası ve sonrasında ihtiyaç olacak malzemeler bulunduruluyor. Uygulamayı ilçedeki bütün okullara yaymayı amaçladıklarını kaydeden Afet Yönetim Merkezi ve AKUT Sorumlusu Sadi Çidem, amaçlarının önüne geçemedikleri depremin zararını en aza indirmek olduğunu kaydetti. Her sınıfta oluşturulacak deprem çantaları ile olası bir deprem sonrasında hayatta kalmayı sağlayacak temel ihtiyaç malzemelerinin bulunduğunu ifade eden Çidem, "Depremi önleme gibi bir şansımız yok. Fethiye'de deprem bölgesinde yer alan bir yer olduğu için depremin zararlarını en aza indirmek için çalışıyoruz. Bu bağlamda okullarda yaptığımız eğitim çalışmalarını deprem çantaları ile pekiştiriyoruz. Ve her sınıfa içerisinde temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan çantalar hazırlanıyoruz." dedi.

Projeye destek veren Gazi İlköğretim Okulu Müdürü Tamer Karaca da uygulamanın hayat kurtarma açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Okul olarak her sınıfa konulan deprem çantalarını kendilerinin temin ettiklerini belirten Karaca, uygulamanın her eve bir sırt çantası adıyla ailelere genişletileceğini açıkladı. Okul olarak başlattıkları acil yardım kimliği hakkında bilgi veren Karaca, her öğrencinin sırt çantasında görünecek şekilde monte edilen kimliklerde, olası bir kaybolma veya afet durumunda çocuğun ailesi ve doktorunun isim ve telefonlarının yer aldığı bilgilerin bulunduğunu açıkladı. Karaca, "Öğrencilerimizin sırt çantalarında, kendisi ve aile bireylerinin fotoğraflarının yer aldığı bu kimlikler çocuklarımızın adeta imdat kimliği olacak. Bu kimlikte TC kimlik numaralarından kan gruplarına, anne ve babasının telefonundan adresine, aile hekiminin ismi ve telefon numarasına kadar olan bilgiler yer alıyor. Sırt çantası yanında olan çocuğumuzun kaybolma riski ortadan kalkıyor. Ayrıca olası bir felaket anında öğrencilerimizin ihtiyaç duyacağı her türlü bilgi bu kimlikte yer alacağı için müdahaleleri daha kolay olacaktır." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber