Arkadaşlarının tutuklanmasını protesto etmek için kendilerini zincirlediler

Antalya'da 2 üniversite öğrencisi, Kocaeli'nde düzenlenen eylemde arkadaşlarının tutuklanmasını protesto etmek için kendilerini Milli Eğitim Müdürlüğü kapısına zincirle bağladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2012 17:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gençler, zincirleri kesilerek polis tarafından gözaltına alındı.

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü bahçe kapısına kendilerini zincirle bağlayan Gülçin Bulut ve Nazım Bilgeç, burada bir süre eğitim sistemi aleyhine slogan attı. Eylemci gençler, kendilerini Kocaeli'nde parasız eğitim için düzenlenen eyleme katıldıkları gerekçesiyle tutuklanan arkadaşları Gülşah Işıklı ve Meral Dönmez'in 5 aydır serbest bırakılmamasını protesto etmek için gerçekleştirdiklerini söyledi.

'Parasız eğitim sınavsız gelecek istiyoruz. Alacağız' yazılı pankart taşıyan Gülçin Bulut ve Nazım Bilgeç, burada bir süre 'parasız eğitim hakkımız' diyerek slogan attı. Olayı yerinde bulunan polis, gençlerin eylemlerini sonlandırmasını istedi. Ancak 2 eylemci buna aldırış etmeyerek slogan atmaya devam etti. Bunun üzerine polis ekipleri, demir kesme makasıyla gençleri zincirlerden ayırdı. Her iki genç de polis tarafından gözaltına alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber