Emekliler Derneği Başkanı Ergün: Hiçbir siyasi partinin arka bahçesi değiliz

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, emeklilerin hiçbir siyasi partinin özellikle de iktidarın arka bahçesi olmadığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2012 17:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Emekliler Derneği İskenderun Şubesi'nin 4. olağan kongresine katılan Genel Başkan Ergün, emeklilerin devletine en fazla hizmet eden insanlar olduğunu söyledi. İskenederun'da 3 M Garden Restaurant'ta düzenlenen kongrede konuşan Ergün, kayıtdışı işsizlik konusuna dikkat çekerek, ?Türkiye'de her 100 kişiden 43'ü kayıt dışı çalışıyor. Kayıt dışı işsizlik şu anlama geliyor:

"Yüce devletimiz vergi almıyor, sosyal güvenlik kurumu prim almıyor, 50 sene de çalışsa emekliliği elde edemeyecek. Bir zamanlar siyah ırkı Afrika'dan kaçırıp Amerika'da ayağından zincirlenen köleler çalıştırılıyordu. Şimdiki sistemde modern köleliği getiriyor. Sadece zinciri eksik. 50 yıl çalışacaksınız sosyal güvenceniz olmayacak.?

Son günlerin konuşulan konusu olan kıdem tazminatına da değinen Ergün, ?Bizler bu devlete hizmet eden inançlı insanlarız. Türkiye 41 milyon insanın iş bulduğu, aş bulduğu bir sistemi kuramıyorsa sosyal güvenlik açığı devam ediyor demektir. Bugün hükümetin çıkardığı özel kanunla katkı payıyla sosyal güvenliğin açığı 60 milyar TL. Bunun için sesleniyoruz. Bu devletin hakkını yemeyin, biz gerekirse vatanımız için canını feda edecek yürekli insanlarız.? dedi.

Yoğun katılımla gerçekleşen kongrenin ardından Mustafa Uyan Emekliler Derneği İskenderun Şube Başkanlığı'na yeniden seçildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber