TÜBİTAK genç araştırmacıları ödüllendirecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2012 17:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Türkiye Final Yarışması'nda dereceye giren projelerin sahibi olan öğrencilere ödülleri, yarın MEB Şûra Salonu'nda gerçekleştirilecek törenle verilecek.

TÜBİTAK tarafından, ortaöğretime devam etmekte olan öğrencileri temel ve uygulamalı bilimler alanlarında araştırmaya teşvik etmek, onların yaratıcı yönlerini ortaya çıkartmak ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla 1969 yılından bu yana 'TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması' düzenlenecek.

TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması, bilgisayar, biyoloji, temel fizik, uygulamalı fizik, kimya, matematik, coğrafya, sosyoloji ve tarih dallarında yapılıyor. Yarışmaya bu yıl, 2011 yılına oranla yaklaşık yüzde 10 artışla toplam 5 bin 574 proje başvurusu yapıldı. Bu projelerden bin 82 proje ilk aşamada değerlendirilerek bölgelerde sergilenmeye uygun bulundu. Sergilenen projelerden 200 proje de Ankara'da yapılacak final sergisine katılmaya hak kazandı. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri, yarın MEB Şûra Salonu'nda gerçekleştirilecek törenle verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber