Adem ve Hamit'in 56 gün sonra ilk görüntüleri

Suriye'de kaybolan Türk gazeteciler Adem Özköse ve Hamit Coşkun, İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım ile Şam'da görüştü.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2012 18:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Suriye'de kaybolan Türk gazeteciler Adem Özköse ve Hamit Coşkun, İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım ile Şam'da görüştü.

Şam'da çekilen görüntülerde Adem Özköse, iyi olduklarını ifade ederek, ''Allah'a şükürler olsun. İnşallah Türkiye'ye döneceğimiz günü bekliyoruz. Bize dua edenlere özellikle teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun. İnşallah buradan dualarla çıkacağız'' şeklinde duygularını dile getirdi.

Hamit Coşkun da, duygularını, ''Bugün en mutlu günüm. Hayatımın en güzel günü'' olarak ifade etti.

Bülent Yıldırım da, Özköse ve Coşkun ile beraber olduklarını belirterek, her ikisine de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm partilerin, Türkiye'de herkesin sahip çıktığını söyledi.

Yıldırım, ''İnşallah kardeşlerimizi alıp götüreceğiz. Bu insani diplomasi de hayırla sonuçlanacak'' diye konuştu.

Türkiye halkına hayırlı olması dileğinde de bulunan Yıldırım, ''Kardeşlerimizin sağ olduğunu biliyorduk bir kez daha garantilemiş olduk'' ifadelerini kullandı.

Gazeteciler Özköse ve Coşkun ile Bülent Yıldırım'ın yanı sıra İHH İnsani Yardım Vakfı gö

Başbakan Yardımcısı Atalay: Sağlıkları yerinde

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Türk Ocağı tarafından üniversitenin Fen Fakültesi Prof. Dr. Nazım Terzioğlu Konferans Salonu'nda düzenlenen ''Bir Fikir Hareketinin Yüzyılı: Türk Ocakları Uluslararası Sempozyumu''nun açılışının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

''Başbakanımız'a da Slovenya'ya hareketinden önce bu soru soruldu. O da cevapladı. Bizim bildiğimiz şu; ailesiyle de telefon görüşmeleri oldu ve sağlıkları yerinde. Dışişleri Bakanlığımız, o bilgiler çerçevesinde en ileri adımları atmaya çalışıyor. Gazetecilerimizle ilgili olayı bütün boyutlarıyla çok hassasiyetli bir şekilde takip ediyoruz. Şu anda söyleyebileceğimiz bu.''

''Gazetecilerin Türkiye'ye getirilmesi yönünde ne gibi girişimlerde bulunuluyor'' sorusuna karşılık Atalay, Dışişleri Bakanlığı kanalında, girişim olarak ne yapılması gerekiyorsa hepsinin yapıldığını kaydetti.

revlisi İzzet Şahin de görüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber