Çorlu'da son bir yılda 645 trafik kazası meydana geldi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2012 20:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çorlu Trafik Denetleme Büro Amiri Komiser Oğuz Günhan, polisin sorumluluk bölgesinde, geçen yıl 213 yaralamalı, 432 maddi hasarlı olmak üzere toplam 645 trafik kazası meydana geldiğini söyledi.

Karayolları ve Trafik Güvenliği Haftası etkinlikleri kapsamında, Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törende, polis ve jandarma trafik, son bir yılda meydana gelen trafik kazaları hakkında istatistiki bilgi verdi.

Törende konuşan Trafik Denetleme Büro Amiri Komiser Oğuz Günhan, ?'Kontrol sırasında 11 bin 9 sürücüye, 1 milyon 609 bin 651 lira idari para cezası uygulandı. Ayrıca, 10 Nisan 2009 tarihinde faaliyete geçen mobese sistemi ile 2012 Mayıs'a kadar trafik ihlali yapan 55 bin 971 araca toplam 11 milyon 352 bin 230 lira para cezası verildi. Trafik kazalarında insan, araç, yol ve çevrenin etkileri çeşitli oranlarda olmak üzere, kazalara neden olan kusurlar içerisinde. Kazalarda insan unsurunun payı yüzde 98 düzeyindedir. Bu durum, ülkemizde sürücü ve yayaların trafik kurallarına uymadığının bir göstergesidir." dedi.

Törende, jandarma bölgesinde meydana gelen trafik kazaları hakkında bilgi veren Jandarma Kıdemli Başçavuş Caner Taşkın ise Çorlu İlçe Jandarma Komutanlığı olarak son bir yılda 923'ü öğrenci, 677'si sürücü ve yaya, toplam bin 600 kişiye trafik konusunda bilgilendirme semineri verdiklerini belirterek, ?'Geleceğimizi emanet ettiğimiz genç neslimizi üzücü trafik kazalarında kaybetmek istemiyoruz. Çorlu İlçe Jandarma Komutanlığı bölgesinde, Mayıs 2011-Mayıs 2012 tarihleri arasında 4 ölümlü, 86 yaralamalı, 53 maddi hasarlı olmak üzere toplam 143 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 6 vatandaşımız hayatını kaybederken, 139 vatandaşımız yaralandı. Kazaların sonucunda ise 646 bin 400 TL maddi zarar meydana geldi.'' açıklamasını yaptı.

Tören sonrasında Trafik Haftası nedeniyle okullarda yapılan şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Ayrıca, 11 yıldır hiç trafik cezası almayarak Çorlu'da yılın şoförü seçilen Süleyman Uçtu'ya da plaket verildi. Öğrencilerin halk oyunları gösterileri ile devam eden tören, polis ve jandarma tarafından açılan trafik bilgilendirme stantlarının gezilmesi ile sona erdi. Stantları gezenlere trafik bilgilerini içeren broşürler, eğitici kitaplar, boyama kitapları verildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törene Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, Belediye Başkanı Ünal Baysan, İlçe Emniyet Müdürü Cemal Dalman ve Jandarma Komutanı Kudret Sarıtaş, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber