Boğazlıyan kitap fuarında 25 bin kitap okuyucuyla buluştu

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde kaymakamlık ve ilçe milli eğitim müdürlüğü işbirliği ile başlatılan ?Kumbaram Kitap Açsın? kampanyası çerçevesinde açılan kitap fuarında çeşitli yayınlara ait 25 bin kitap okuyucu ile buluştu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2012 09:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Boğazlıyan'da kitap okumayı sevdirmek için İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan "Kitap Kumbaram Kampanyası"kapsamında açılan kitap fuarını, ilk ve orta dereceli okullarda eğitim gören yaklaşık 5 bin öğrenci ziyaret etti.

Boğazlıyan Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen etkinliğin açılış kurdelesini Boğazlıyan Belediye Başkanı Mustafa Özdal, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Erdemir Say ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Yıldız kesti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Yıldız, kampanyanın öğrenciler açısından önemli olduğunu söyledi. Yıldız, "Amacımız öğrencilere kendi biriktirdikleri paralarla istediği kitabı aldırmaktı. Öncelikli olarak öğrencilerimizin tasarruf bilinçlerini artırmamız gerekir. Çünkü tasarruf insanın hayatındaki her aşamasında olması gereken bir uygulamadır. Diğeri ise çocuklarımızın kitap okuma alışkanlığı kazanmalarıdır. Öğrencilerimiz kampanyaya büyük ilgi gösterdi. Bu vesile ile projeye destek veren velilere de çok teşekkür ederim." diye konuştu.

Öğrenciler tarafından büyük ilgi gören kitap fuarında yüzlerce çeşit yayın sergilendi. Öğrenciler,kumbarada biriktirdikleri harçlıklarla kitap fuarını gezerek beğendikleri kitapları aldı.

Etkinliğe, Boğazlıyan Belediye Başkanı Mustafa Özdal, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Erdemir Say, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Yıldız, Emniyet Müdürü Erdal Tepe, Askerlik Şube Başkanı Teğmen Raşit Eren, Milli Eğitim Şube Müdürü Eyüp Aracı ve Mustafa Şimşek, belde belediye başkanları, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve öğrenciler katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber